30-11-09

nieuwe doelstellingen

Kasterlee is alweer meer dan 2 weken achter de rug. Nog lekker kunnen nagenieten van m'n resultaat, maar stilzitten zit er niet bij.

Eerst 2 volledige rustdagen genomen om m'n lichaam toch wat de kans te geven om te herstellen, maar veel last had ik niet van Kasterlee.  Een beetje stijvere onderbenen maar tegen woensdagmorgen was ik weer pijnvrij zodat ik woensdag al begon met een loopje van 10km, de eerste km's wat rustiger maar al snel kon ik m'n gewone tempo vinden en vasthouden.

Donderdag een hersteldag zodat ik het weekend weer goed kon trainen, vrijdag 11 km loslopen, zaterdag 17km en zondag een snelheidstraining van 11 km met de laatste 3.5km wind op kop.

Zo kon ik m'n eerste week afklokken met 4 trainingsdagen en 49 km

Vorige week hervatte ik m'n normale trainingsschema:
maandag: rustdag (mocht wel na 3 dagen lopen)
dinsdag: 11 km rustige duurloop
woensdag: 12 km snelle duurloop
donderdag: rustdag
vrijdag: 11 km snelle duurloop -5km droog, 6km in GIETENDE REGEN
zaterdag: 25.4km normale duurloop - 1ste km droog, dan 18km in GIETENDE REGEN op onverhard terrein (lekker vettig dus), om vervolgens terug te keren met droog weer maar dan wel kletsnat en wind op kop !!
zondag: 11 km tempoloop, genietend van het droge weer

Niet altijd plezant om in slecht weer te lopen , maar eens je nat bent is het niet erg meer, en in de natuur heeft dit ook z'n charmes. Zolang je maar op tijd thuis bent voor je verkleumt bent.

Ondertussen me ingeschreven voor de LPM marathon op 10 Januari, ik probeer het niveau dat ik nu heb nog wat aan te scherpen zodat ik in Genk weer op volle toeren kan gaan (richting 2h55 ).

En dan bekijken we de Ultracup eens, welk soort wedstrijden ik de rest van het jaar wil meedoen: een 50-er zie ik al wel zitten !!

21:16 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-11-09

13 op 13

Vandaag was het zover, m'n 13de marathon gelopen en dit werd beloond met een 13de plaats en in een zeer goede tijd! 13 is voor mij zeker geen ongelukgetal.

Iets voor de zevenen opgestaan, m'n ontbijt genuttigd, wat tv gekeken om de tijd te doden. Christine en Jolien gingen mee om te supporteren, dus voor hen ook geen uitslaapdag.

Om 9 uur vertrokken zodat we tijdig ter plaatse waren, het weer was triestig: regen, regen en nog eens regen, dat voorspelde een heerlijk parcours en twijfels met welke kledij we gingen lopen.

Christine en Jolien, samen met m'n schoonouders (die later toekwamen) zochten al een plaatsje uit net na de eerste km zodat ze een goed overzicht hadden.

Vertrokken met een windvestje met daaronder een t-shirt en een singlet. Het vestje ging na 500m uit (het was ondertussen gestopt met regenen) en kon zo naar onze supporters gegooid worden, na 2.5km volgde m'n t-shirt. De start verliep voor mij rustig, een beetje ingesloten geraakt tussen andere lopers, maar blijkbaar liepen ze aan m'n vooropgestelde tempo van 4.12min/km, dus kon ik rustig meepeddelen.

Geleidelijkaan versnelde ik m'n tempo zodat ik stilletjesaan meer naar voren kwam.
de eerste 10km verliepen zeer vlot, het terrein was vochtig tot drassig: dus uitkijken waar je je voeten zette was aan te raden. De wind was wel beetje een spelbreker dit eerste gedeelte, maar het ging wel.

Dan volgde het bosgedeelte, even aangesloten bij een groepje waar ook de eerste vrouw (halve marathon) meeliep, vervolgens ervoorbij om zelf kop te trekken en hun in m'n kielzog mee te nemen. Kort daarna begon het bosgedeelte toch wat vettiger te worden en was voetzetting belangrijk om niet uit te schuiven, ik kon het tempo nog vrij goed volhouden, de achtervolgers hadden meer problemen.

Dan kwam het gedeelte aan de Hoge Mouw , met de beruchte kuitenbijter en zandvlakte. Dit jaar was heel het stuk tot aan de zandvlakte een spektakel. Waar je in de vorige edities hier nog goed tempo kon lopen was het nu vechten in het mulle zand. Blijkbaar had iemand het lumineuze idee gehad om traktors/bosmachines het gewone bospad te vernielen en te vervangen door ruwe wielsporen (wel goed dempend maar niet ideal om snel te lopen). De laatste 3km van de eerste ronde konden we een beetje recupereren om dan de 2de ronde in te zetten.

De eerste 10km van de 2de ronde kon ik aansluiten bij iemand die me voorbij stak en m'n tempo van 4.12min/km kon blijven volhouden. Het was met momenten wel tanden bijten om blijven aan te pikken maar een gratis lift was meegenomen.

De 2de keer dat ik in het bos moest, voelde ik dat m'n krachten er bijna volledig doorzat, benen begonnen te protesteren, met een licht branderig gevoel. Bergop met lood in de schoenen en bergaf proberen de schade wat te beperken en vooral erop letten dat ik niet te hard zou gaan, ik stond niet stevig/stabiel genoeg om nog voluit te kunnen gaan (als dat al kon).

Het Tempo zakte al snel tussen 4.20 - 4.50min/km, (de voorsprong die ik had opgebouwd de eerste ronde was al opgebruikt bij het ingaan van de 2de ronde). Dus een PR-tijd zou het zeker niet worden, maar ik zou strijden tot de laatste meter. De laatste 2km hoorde ik een achterligger aankomen (met een uitbundige begeleider), maar ik was niet fit genoeg om hem voor te blijven, zelfs aanpikken lukte niet.

De laatste 500m probeer ik nog alles op alles te zetten om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten,  100m voor de finish zie ik m'n supporters al roepen en springen want zij hadden het al gezien : ik ging op dit parcours een supertijd neerzetten van:

2 uur 58 min 36 sec en eindigde daarmee 13de van de ca.340 deelnemers, daarmee was ik ook de laatste deelnemer die onder de 3 uur binnenkwam.

M'n missie en m'n loopjaar was daardoor meer dan geslaagd.

Vanavond dan nog vlug een wedstrijdje gaan boogschieten, en ook hier lukte het heel goed, gewoon een superdag.

21:14 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-11-09

weekoverzichtje

maandag: 13.40 km - 1h02'48" - 137 bpm - normale duurloop
dinsdag:   12.39 km - 54'34" - 143 bpm - interval 8 x 500m met 500m recup
woensdag: rustdag
donderdag:13.36 km - 1h02'34" - 138 bpm - normale duurloop
vrijdag:      22.90 km - 1h35'13" - 149 bpm - marathontempo
zaterdag:   rustdag
zondag:     12.6 km - 1h01'39" - 140 bpm - rustige duurloop

Totaal goed voor 74 km, de oefenloop van vrijdag aan marathontempo verliep fantastisch, ondanks de zanderige ondergrond en de lichte hellingen van de Lilse Bergen kon ik m'n tempo blijven handhaven, we hopen dat dit volgende week ook zo zal zijn.

Volgende week slechts 1 lange duurloop van 16 km (voorzien op 11/11), de rest is wat onderhoudend lopen en rusten (en niet ziek worden)

21:24 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-09

weekoverzicht

Deze week 5 trainingssessies met in totaal 90 km:

maandag : 14.23 km - 1h6'36" -gemidd hr. 131 - normale duurloop
dinsdag : rustdag
woensdag : 15.14 km - 1h14'40" - gemidd.hr 126 - rustige duurloop
donderdag : 13.32 km - 57'20" - gemidd.hr. 141 - tempoloop
vrijdag : 14.71 km - 1h8'3" - gemidd.hr 138 - snelle duurloop
zaterdag: 32.6 km - 2h35' - gemidd.hr 137 - normale duurloop
zondag: rustdag

Dit was de zwaarste week van dit jaar, qua km's

Volgende week heel de week verlof, dus kan ik m'n loopsessies allemaal overdag uitvoeren wat weer plezanter is en interessanter want in't bos loopt het aangenamer, zeker als je voor een natuurmarathon aan't trainen bent.

Deze week staat er een interval training op't programma, (weeral geleden van juni) en 1 tempoloop van  21km aan marathontempo.

Ook hopen dat het niet te veel gaat regenen anders wordt het parcours in Kasterlee weer een vettige bedoening.

Ondertussen ook al de kalender van volgend jaar aan't bestuderen maar ik ben er nog niet uit welke marathons het zullen worden

20:06 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-09

weeral nieuw pr bij Boogschieten

Boogschieten :

Vandaag m'n record van begin deze maand weer kunnen verbeteren naar 555/600.
M'n kansen om mee te kunnen deelnemen aan het BK stijgen hierdoor aanzienlijk.

Maar de boodschap blijft: blijven trainen (ma + do, telkens 1.5 uur)  en elke volgende schieting die komt (elke zondag) meer dan 540 te halen. Dus gewoon m'n ding blijven doen en mezelf zeker niet opjagen!

Lopen:

deze week 5 loopsessies gehouden met totaal 78 km:
maandag:   12.71 km in 59'34" - normale duurloop - weg - gemidd.hs 131
dinsdag:     10.33 km in 41'28" - tempoloop - bos - gemidd.hs 154
woensdag:   rustdag
donderdag: 10.64 km in 50'06" - normale duurloop - weg - gemidd.hs 1315 vrijdag:       rustdag
zaterdag:    32.53 km in 2h23'26" - snelle lange duurloop - 75%bos 25%weg gemidd.hs 150
zondag:      12.15 km in 58'30" - normale duurloop  - gevarieerd gemidd.hs 137

volgende week plannen we 86 km in 5 trainingsdagen en dan begint het afbouwen zodat we daarna meer tijd kunnen steken in snelheids/intervaltrainingen en recuperatie zodat we optimaal kunnen presteren in Kasterlee

 

 

 

21:07 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-09

nieuw PR

Daags voor de Brussels marathon was er ook de eerste nationale boogschietwedstrijd op 18m van het winterseizoen. Hier kon ik een nieuw PR vastleggen: 548 op 600.

Vanaf 3 oktober schieten we dan ook elke week een wedstrijd mee, tot half december. En als we het niveau kunnen behouden zit er misschien wel een deelname in bij het BK. Christine is van't weekend gestart met haar eerste wedstrijd, met dezelfde ambities!!!

Met 2 trainingen in de week en een schieting in't weekend moet het niveau wel klimmen!

De andere dagen kunnen we ons nog steeds bezig houden met lopen, gisterenavond was het al wat kouder en met 13.3 km tegen gemiddeld 12.8km/u met slechts een gemiddelde hartslag van 132bpm ben ik nog in goede conditie.

Nog 1 maand te gaan voor de Marathon van Kasterlee, een mooi parcours... en toch weer als doel om onder die 3 uur te duiken zodat we het loopjaar mooi kunnen afsluiten.

15:38 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-10-09

marathon Brussel

Vanmorgen, op tijd uit de veren (5.45h), vlug wat eten en zien dat ik alles bij heb. Rond 6.35 u vertrok ik naar Brussel.

Even m'n weg moeten zoeken (van het pad verdwaald geraakt en ineens gebruik gemaakt van een vroege sightseeing), maar m'n richtingsgevoel stuurde me recht naar de wetstraat (en toch werk ik daar niet).

Veel tijd had ik al niet meer, vlug nummer afhalen, m'n rugzak terug naar de auto gebracht en dan naar de start. 8 min voor vertrek zat de start al goed gevuld met lopers, m'n baan gemaakt tot gans van voor waar ik thuis hoor (net na de toplopers dan). Ik had me maar voor de roze ballon (2.59h) gezet, zodat ik niet in die meute zou terecht komen.

Na een kort interview met afscheidsnemer Rik Ceulemans klonk het startschot en weg vlogen we.

De eerste km's vlogen echt voorbij, aan een tempo dat veeeel te snel was, maar bergaf en opgedweept door de ervaren lopers voelde dit toch goed aan.

De 2 tunnels die we doormoesten zorgden al voor een eerste serieuzere beklimming (toch een iets te hoge hartslag dus goed opletten), daarna richting Terkamerenbos (allemaal vrij vlot en ook volledig onbekend terrein).

10 KM in 40'53" - 66ste plaats, behoorlijk snel, maar nog steeds confortabel
Kort daarna komt de eerste vrouw aansluiten, dan weer voorbij, dan weer achter.
Efkens mee genieten van de extra aanmoedigingen en we tjokken verder, dit duurt zo voort tot km 19.

Hier begint een lange (niet al te steile ) helling, tempo zakt weg want het klimmen blijft maar duren. Blijven doorzetten en zeker niet jezelf opblazen, hier vindt ik een loopmaatje.

21.1 km in  1h27'55" - 61 plaats: de Roze ballon loopt nu slechts op 50m achter ons.

24km, we zien aan de andere kant de eerste koplopers (4 Kenianen en Rik Ceulemans)

De roze Ballons met aanhang loopt ons voorbij na 27km, m'n tempo blijft ok maar blijkbaar nog niet snel genoeg om bij hen te blijven!

km 29,  een moeilijk moment, ik stop even om rustig en verlies 10-15sec.

30km in 2h06'16" - 97 plaats : m'n loopmaatje heeft zich opgeblazen en moet met vuurrood gezicht zich aan een slakkegang zetten, ik moet alleen verder met een lange beklimming in zicht

km 32.5 een 2de stop, met wandelsessie, de zijsteken worden erger (nog niet rampzalig), maar verhinderen me m'n gewenst tempo te halen (misschien dat even wandelen helpt?)

Na 36km komen we samen met de Halve Marathonners, op zich geen probleem, snelheid ligt ongeveer gelijk, maar je kan je moeilijk met hen vergelijken (wie is wie nu?)

km 38, een lange beklimming zorgt weer voor een tempodaling, maar de ik voel me terug super, geen last meer van zijsteken.

km 41: de laaste beklimming, het blijft lukken, de benen voelen nog goed.

De laatste km is het lekker afdalen en kunnen we terug genieten van de zwaartekracht om aan snelheid te winnen, dan volgt een laatste kasseistrook tot aan de grote markt en het zit er op!

brutto tijd 3h01'00" -   netto  3h00'55" - 90ste plaats - 24ste cat m40

conclusie: NIET GESLAAGD en toch GESLAAGD

Ik heb wel geen -3h tijd maar ik heb een goede race gehad, volgens m'n Garmin had ik zelfs 42.84 km gelopen en dit gemiddeld aan 4.13min/km, dus volgens Garmin ben ik wel geslaagd, maar da's nie officieel.

Een mooi parcours met hindernissen , mooi weer en met ambiance

last but not least: ik was op den TEEVEE (weliswaar als "recreant"), de blauwe loper helemaal rechts in beeld.

marathon Bxl 2009

21:23 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |