23-04-13

dubbele wedstrijd

Zondag 21/4 zou ik Antwerpen voor het eerst 2 wedstrijden op 1 dag lopen, de marathon ’s morgens en in de namiddag de 10 mijl. De focus lag natuurlijk op de marathon waar ik hoopte een sub 2u50m tijd te halen. De 10 mijl eerder om eens in een drukke masse te lopen, de beide tunnels aan te doen en te genieten van de supporters.

De start van de marathon werd voorafgegaan met een minuut stilte voor de Boston slachtoffers. De start verliep soepel en al snel zat ik op een tempo van 3.56min/km. Na 2km drukte ik m’n Garmin in, denkende dat ik een nieuwe ronde startte, maar had per ongeluk de stop toets gebruikt. Dus liep ik zonder chrono.  De Konijnepijp ging snel, het klimmen vlotte ook goed, toch waren die laatste 200m buiten de tunnel toch vervelend.

Richting de kaaien, zag ik het bordje van 5km, maar ik startte m’n Garmin nog niet terug op,  pas na de eerste bevoorrading toen km 6 begon kon ik terug gebruik maken van m’n machien, en kon ik m’n tempo controleren. Elke 5km dronk ik enkele slokken van de sportdrank en bij de kleinere drankstations een beetje water.  Op de kleine Ring kwam Bart Ysebaert naast me lopen en stelde voor om samen te lopen. Afwisselend speelden we voor haas.  Deze hulp was meer dan welkom, ik had toen een beetje last van lichte steken in m’n zij en ik moest deze echt verbijten om geen tempo te verliezen. Elke km die we passeerde gaf hij onze tussentijd en dat we zelfs iets voor op schema lagen om onder de 2u50 te eindigen. Km10 in 39min06.

Na 13km kregen we gezelschap van een 3de loper, samen bleven we stevig net boven de 15km/u lopen. Na 17 km werden we plots voorbijgesneld door 2 lopers, maar zij bleven hooguit 50m voor ons uit lopen.  We passeerden halfweg na 1u23m19s, dus perfect op schema.

Nu was het enkel nog aftellen, nog 5km: Christine met haar ouders stonden op 26.5km.  Ondertussen had 1 loper voor ons zich laten afzakken in ons groepje en was ik de gangmaker van dienst. De anderen konden niet of hielden zich bewust in.

Km 30 passeerden we na 1u59m, dus nog steeds perfect op schema. In het Rivierenhof kon ik m’n last van gangmaker even afgeven, ondertussen was het tempo gezakt naar net geen 15km/u. Een korte klim over de snelweg en we begonnen met de laatste 6.5km. In de verte zag ik Paul Mertens lopen en wist dat we hem zouden inhalen. Maar net voor het einde van de Singel, net op het moment dat Bart Ysebaert terug overnam was bij mij de veer gesprongen. Ik wilde hem nog volgen maar het lukte niet, ik zat er door. De snelheid zakte naar 14 verder naar 13.5km/u.  Bij Paul ging het ook niet meer zo snel, maar toch wist hij zich te herpakken en kon me terug voorbij gaan. Het echte sloopwerk was begonnen, knokken om niet nog trager te gaan en zo m’n kans op een nieuw PR te verzilveren.  De laatste boog kwam in zicht en dankzij m’n supportersclub kon ik nog een beetje meer gas geven en zo nog een voorligger inhalen om daarna te eindigen in een nieuw PR.

2u 49min 35sec.

Deel 1 was geslaagd, alleen spijtig dat er geen tijdsaanduidingen waren onderweg, enkel deze van halfweg werkte, zo wist ik m’n juiste eindtijd pas nadat deze opgehangen was aan de omheining.

Om het 2de deel te volbrengen, moest ik eerst wat eten en genoeg bijdrinken: een spaghetti bij Giovanni aan de kathedraal met enkele cola’s deden al deugd. Daarna met de tram naar LO om rustig naar de startzone te gaan.  Daar kwamen we nog familie van Christine tegen, Mark en Robin zouden de 10mijl lopen. Ze verschoten wel even toen ik zei dat ik deze ook nog wilde lopen. “even” gaan omkleden en m’n tas weg gebracht (toegangsweg was veel te smal om iedereen daar door te kunnen laten).  Om 3uur onder een stralend zonnetje begaf ik me in de wachtzone, net achter de blauwe zone.  Ik wist niet wat ik kon verwachten, de benen voelden nog goed moe aan, de spirit was al wel wat terug aanwezig. Ik had niet echt een einddoel: ik hoopte tussen 1u15-1u20 maar dacht dat dit toch wa snel zou zijn.

Omstreeks 15.45u kon ik de startlijn passeren en voelde ik pas wat m’n benen waard waren,  lopen ging wel maar snelheid zat er helemaal niet in, ik was al blij dat ik rond de 12km/u kon lopen. Ondertussen was het wel een drukke mierennest, voorbijgestoken worden, zelf anderen voorbijsteken en ondertussen genieten van de aanmoedigingen.

Op de snelweg hadden we meer plaats en kon ik makkelijker zigzaggend voorbijsteken zonder anderen te hinderen. De Kennedytunnel was maar kort maar met zo’n massa en gejoel gaf het wel iets. Even onder de justitie door, een vervelende trambedding en we kwamen op de Singel uit voor ons eerste bevoorrading, alles lag bezaaid onder de bekers.  Vervolgens langs de kaaien naar het Steen, om dan op het eind weg te draaien richting de Meir,   eerst moest er nog een kasseistrook genomen worden, vermits de zijkanten reeds volzet waren was de kasseistrook de enige plaats om voorbij te kunnen steken. 

Bijna hadden we een botsing met een overstekend oudje met wandelkar die blijkbaar geen zin had om 1 uur te wachten om over te steken. De stoet ging langs de Meir, soms was de strook breed , dan weer smal, elke keer een reden om goed uit te kijken waarheen je moest slalommen. Via de Jezusstraat naar de Italielei en naar de Paardenmarkt.  Ondertussen was m’n tempo al aardig opgeschroefd, en kwam het wedstrijdbeest in me los.  Een korte lus aan de Ankerrui en de Lange Pijp moest getrotseerd worden. Hier vloog ik iedereen voorbij in de afdaling, terwijl de meesten smachten naar de finish zat ik weer in m’n lopersroes. De beklimming ging moeilijker naar het einde toe, maar daarna was het terug volop zon en gejoel langs alle kanten.

De laatste rechte lijn naar de finish liep ik m’n eigen tempo gewoon verder, en voordat je het wist was het allemaal achter de rug. Ik was supercontent dat ik nog net onder de 1u13min wist te eindigen, had ik vooraf nooit gedacht.  Misschien had ik me toch echt vooraan in de blauwe zone moeten zetten en vooraf m’n spieren wat moeten loswerken.

Maar het belangrijkste was om de hele wedstrijd tussen alle andere lopers te zitten en te kunnen genieten van de toeschouwers die massaal aanwezig zijn, deed me denken aan de marathon van London vorig jaar waar dit nog veel meer was.

Het was weeral een mooie geslaagde dag.

14:59 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.