16-05-12

6UUR STEENBERGEN

Iets voor 6uur opgestaan, m’n 5 boterhammetjes met confituur en choco gegeten en iets na 7 vertrokken naar Steenbergen. Om 8 uur kwamen we aan en daar zagen we Frankie Leus. Eerst naar de sporthal voor de startnummer, wat keuvelen met enkele lopers en dan een plaatsje zoeken voor de eigen bevoorrading, ondertussen konden we de 24uur-lopers nog aanmoedigen.

Om 9 uur klonk dan het startschot en konden we onze 6 uurtjes afmalen. Ik wilde zeker niet de fout maken om te snel te lopen de eerste uren, dus toen ik Patrick samen met Marc Papanikitas zag lopen, liet ik hun maar gaan, ik zou m’n eigen tempo volgen. Vanaf de 3de ronde stopte ik telkens bij m’n bevoorrading om vlug iets te drinken. M’n tempo bleef vrij vlak: de eerste 10 ronden telkens tussen 9’8” en 9’25”.

 Ondertussen voelde het al wat warmer aan zodat ik m’n t-shirt uitdeed en me insmeerde met zonnebrandolie. De 2de reeks van 10 ronden kon ik min of meer m’n tempo vasthouden. Alles verliep vlot, nergens last van.

Ronde 21 tot 26 ging nog altijd vlot, maar nam ik iets meer tijd bij m’n bevoorrading. Na 24 ronden werd ik voor de eerste keer ingehaald, door Johan Watthy die net de leiding van de wedstrijd had overgenomen. Ondertussen had ik Frankie Leus ook al weten te passeren, alhoewel hij in het begin van de wedstrijd mee aan kop liep.

Ronde 27 was een overgangsronde, m’n singlet ingeruild voor een t-shirt en tijd genomen om me te verfrissen met spons.  Maar na 4.5 uur lopen voelde ik dat  het moeilijker werd, de benen voelden nog wel goed aan maar de vermoeidheid begon parten te spelen. Ronde 28 tot 30 was het verval nog niet zo groot met rondetijden rond de 10min.

Daarna was het aftellen naar het einde, elke ronde was er eentje meer.  Elke ronde stopte ik bij m’n bevoorrading om bij te tanken of even uit te blazen, soms even voortwandelend. Om niet te veel in te boeten beperkte ik het wandelen en probeerde zoveel mogelijk te lopen, hoe traag dan ook.

Ronde 33 was daardoor de traagste, maar gelukkig was het einde in zicht en gingen we maar door, met verstand op nul, een beetje een licht gevoel.

Na 36 ronden en 1200 meter klonk het stopschot. Blij dat het over was, blij dat ik boven de 75km uitkwam en nog nipt een nieuw pr gelopen: 75km 822m.

Een +77km had er nochtans ingezeten, een perfecte 4.5uur,  misschien iets harder moeten knokken het laatste 1.5uur. Als je dan de deelnemers van de 24u bekijkt: chapeau, zij blijven zichzelf meermaals tegenkomen.

Nu 3dagen later kan ik niet klagen over veel pijn in m’n benen, een beetje stijf maar trappen op en af lopen ging heel vlot,  wel had ik een bloedblein op m’n kleinste teen.

Gisteren dan m’n stoute schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor de 100km in de NVV, m’n eerste 100km!

09:46 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

chic gelopen Wim, en proficiat met je pr

Gepost door: Marc | 16-05-12

De commentaren zijn gesloten.