28-03-12

BK LIER

Met 4 weken voor de London marathon, was het BK in Lier een goede oefenwedstrijd.

M’n doelstelling was om zo lang mogelijk tegen 15km/u te lopen en dan zien waar we uitkwamen: dus finishen tussen 2u50 en 2u55.

 

De Start verliep vlotjes. Na de eerste doortocht aan de atletiekbaan lag ik op 30m achter een grote groep waartussen Frankie Leus en Paul Mertens liepen. Ik besloot om me niet aan te sluiten bij deze groep omdat tempo toch net iets te snel was en ik wilde me niet opblazen.

 

Na 2km liep ik samen met Bart van Nijlen, en we besloten elkaar te helpen. Ieder deed zijn werk in het koptrekken. Elke km checkte ik m’n rondetijd en moest toen al toegeven dat we meestal net onder de 15km/u liepen. Op de dijken was de wind wel duidelijk voelbaar, anderzijds was dit een welgekome verfrissing want de zon scheen al vrij straf.  Het gedeelte met wind in de rug was dan niet echt sneller omdat het gewoon veel warmer aanvoelde, ik kreeg m’n lichaamswarmte niet zo goed weg, dus elke richtingswijziging was welkom.

 

De eerste ronde zat er op na ca. 55min. Bij het begin van de 2de ronde een korte bevoorrading bij Christine en ik had weer genoeg drinken bij voor de 2de ronde. Hierdoor had ik me even moeten inhouden en zat ik 5m achter Bart. Terug aan het water wilde Bart mij op sleeptouw nemen. Ik had het even moeilijk en hij wilde niet alleen verder. Zo zette hij mij de volgende 3km uit de wind zodat ik maar gewoon moest volgen. Toen was ik weer helemaal terug en kon ik mijn deel ook doen.

 

21.1 km en 1u25min 40sec,  en blijven knokken om het tempo strak te houden.

 

Bij de 2de doorkomst in het centrum merkte ik dat Bart moeite had om te volgen, ook ik moest harder knokken en stilletjes aan zakte mijn tempo.

Nu was het vechten om de laatste ronde nog zo goed mogelijk door te komen. En gaande weg begon ik verschillende lopers in te halen, Frankie Leus, Paul Mertens en vele anderen zouden nog volgen.

 

Maar ook ik had problemen, zo kreeg ik weer eens last van steken in m’n rechterzij (blijkbaar komt dit ineens opzetten na ca. 2 uur wedstrijdlopen) en moest ik af en toe m’n buikspieren spannen om dit te onderdrukken.  Versnellen zat er niet in of de pijn kwam terug, dus zat er niets anders op om gewoon door te malen en kracht te putten uit de voorliggers die ik toch nog kon inhalen.

 

De laatste doortocht in ’t centrum en ik zag de staan op 2u 48min..,  een tijd onder de 2u 54min moest lukken. Efkens er nog alles uitpersen wat er nog inzat, alleen leek dat laatste stuk weer iets langer te duren. Maar eens op de piste werd ik toch naar de finish gedragen, ik had maar 1 doel voor ogen en dat was die blauwe boog met in het groot FINISH erop.  Een korte sprint nog en ik was binnen in 2u 53 58!! Dacht ik , totdat toeschouwers me riepen dat het nog 100m verder was. 

 

Dus even de kluts kwijt en dan maar de officiële finish gedaan  J  2 UUR 54 MIN 10 SEC

 

OP NAAR LONDON

13:10 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.