04-03-12

6 uur stein 2012

M'n eerste ultraloop dit jaar was vandaag in Stein. Doelstelling was om ergens tussen 78-80km (4min37-30) te komen.
Dit kon alleen maar als ik niet dezelfde fout zou maken als m'n vorige 6uur lopen: nl. te snel starten.

Christine en Annelies waren met mij mee afgezakt naar Stein, zij zouden zich amuseren met te gaan shoppen in Maasmechelen Village en zouden rond 16 uur terugzijn om me dan het zwaarste stuk mee door te loodsen.

Dit jaar was het parcours ietsjes langer en de start iets voor de "tel"bus. De eerste ronde was ietsjes sneller dan voorzien met rondetijd van 4min28, de 2de ronde aan43min 29.  Ronde 3 en 4 waren exact 3min30 en zo zat het eerste uur er al op. Dit was het zonnigste/warmste deel van de wedstrijd.

Het 2de uur: ronde 5 tot en met 8 varieerde tussen 4min31 en 4min33, elke ronde stopte ik even aan m'n bevoorradingspostje om te drinken.

Het 3de uur: ronde 9 tot en met 12 gingen tussen 4min29 en 4min 39, de tragere rondes waren het gevolg van een plaspauze en een langere pitstop. En zo zat de eerste helft er alweer op, het zwaarste moest nog komen.

Het 4de uur: zo ging ronde 13 en 14 nog redelijk, 4min 34 maar ronde 15 en 16 slechts in 5min door plaspauze en een extra lange pitstop. Ondertussen was het van zwaarbewolkt naar regenachtig gegaan zodat m'n kleren toch wel serieus nat waren. Maar gelukkig duurde deze bui niet te lang.

Ook tijdens het 5de uur nam ik extra lange pitstop pauzes (misschien wel iets te lang?) zodat ronde 17 tot en met 19 slechts tegen 4min49 en 5min 07 afgelegd werden, ondertussen waren de hemelsluizen weer opengegaan en deze keer kwam er toch serieus wat uit. Als je dan weet dat op het fietspad er geen afwatering voorzien was en de strook aan het zwembad en er modderig bijlag, waren we eerder verzopen vuile kiekens. De leute van het lopen was ver te zoeken en de kou begon te komen, m'n loopshirt plakte tegen m'n lijf, schoenen en broek zeiknat en armen die ijskoud aanvoelden.  Ik had wel genoeg reserveshirtjes maar dan zat ik met die nummers dit moesten overgezet worden.

Bij ronde 20 kreeg ik dan weer steun van het thuisfront, na de ronde was de eindtijd 5u1min11sec, dus m'n streefdoel kon ik al niet meer halen. Even doorgelopen tot aan de bevoorrading en daar gestopt met grote twijfel of ik nog wel zou verder lopen, de benen konden nog wel maar aan een rustig tempo, maar de kou en de regen waren m'n grootste vijanden: ik zou nog 1 rondje lopen en dan aan de bus uit de wedstrijd stappen.

Aan m'n eigen drankpost van shirt gewisseld en het natte geval meegenomen omdat daar de nummers erop stonden. Tijdens deze laatste ronde werd m'n nieuwe shirt ook alweer rap nat.

Na 21 ronden dus gestopt, 40min voor einde wedstrijd. dan naar het zwembad gewandeld om daar even te genieten van een warme douche.

Spijtig dat het weer spelbreker was, een pr had er zowiezo ingezeten als ik uitgelopen had. 't zal voor een volgende wedstrijd zijn, met hopelijk droger weer. Ondertussen zal ik zien dat ik een rek heb voor startnummers erop te hangen zodat dat al geen excuus kan zijn.

22:05 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.