27-11-11

27 November, t'is voor niks marathon Geldrop

Vandaag m'n 7 de marathon gelopen dit jaar, en m'n 3de wedstrijd (+42km) deze maand.

Ik had al gehoord dat deze min of meer te vergelijken was met Kasterlee, maar dan veel meer onverhard.

Vandaag mocht ik zelf ondervinden of het parcours zwaar was.

Vrij snel na de start vormde er zich al een kopgroep met Ralf Preibisch en Frankie Leus. Ikzelf liep samen met Gert Mertens en Johan Watthy, samen vormde we de 1ste achtervolgers.  Iets later moest Johan lossen en liep ik samen met Gert. We hielden het tempo netjes onder de 4min17/km en waar het kon liepen we sneller. 

Na 5.5km moesten we tegen de wind opboksen, afwisselen deden we het kopwerk. Ik denk dat we allebei blij waren dat na 3km we de wind niet meer tegen hadden.

Iets na 9km konden we genieten van de harde rugwind zodat we het tempo konden opvoeren, iets later werd ons groepje verder uitgebreid en liepen we zo met z'n vieren.

Km 15 was weer een keerpunt zodat we de wind weer tegen hadden, ondertussen hadden we weer enkele bosstroken, dus de wind was doenbaar, maar het was wel telkens goed uitkijken voor boomwortels om valpartijen te vermijden.

Op km 19 moest ik het groepje lossen, lichte steken in m'n zij verhinderden me om m'n tempo te kunnen vasthouden. Het gat werd groter en groter, zodat ik op mezelf aangewezen was en dit tot de finish.

Halfweg kom ik door op ca 1u29min, nu nog zien dat ik de 2de helft niet te veel moet prijsgeven, wil ik onder de 3 u finishen.

Maar m'n zij verhindert me om het tempo terug op te trekken, de rondetijden gaan nu meer tussen 4.24 - 4.30. Gelukkig zijn er nog genoeg andere lopers (wedstrijd 30K)  voor mij zodat ik toch telkens iemand in het vizier heb.

Maar aan km 27.5 splits onze weg en zit ik weer helemaal alleen. Tot km 30 gaat alles nog goed, zowel het terrein als de wind zijn geen vijanden. Maar dit verandert en het tempo zakt verder, af en toe kan ik in de windvrije zones het tempo terug opkrikken.

Aan km 35, terug wind op kop, begint het te regenen. Ondertussen zit ik terug op de algemene omloop waar de 30K lopers ook terug zijn. Het afzien begint vorm te krijgen, gelukkig draait op km36 de weg en is de wind weg.

Van km 39 tot 41 zijn er meer lossere zandstroken en de strijdkracht om nog te knokken is weg. Gewoon rondmalen is de boodschap.

KM 41, eindelijk terug op de asfalt en we proberen nog een lichte tempoversnelling, ondertussen is het nog harder beginnen regenen.

Dan komt de finish in zicht en zit mijn wedstrijd en het afzien erop:  3 u 5 min 10 sec.  Al met al nog niet zo slecht op dit parcours, zeker als je meer dan de helft van het terrein en voornamelijk het zwaarste gedeelte (laaste 12km) alleen moest knokken.

Na aankomst nog even met Ralf Preibisch gesproken die 2de werd in 2u56min.., en dan zo snel mogelijk naar huis !

22:03 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Waaauw mooie tijd!
Leuk dat je me aansprak. Jij bent diegene die me ooit raad gaf over de finse piste in Beerste denk ik.
Deze heb ik intussen geruild voor het bos :-) veel leuker en vr mij dichter bij.
Tot een van de volgende misschien! Groetjes, Tinne

Gepost door: Endorfientje | 28-11-11

De commentaren zijn gesloten.