16-11-11

13/11 marathon Kasterlee

Vanaf dit jaar zou de marathon een ander parcours volgen, richting Retie naar het Prinsenpark en dan zuidwaarts richting Geel Ten Aard. Geen gewroet meer in de Hoge Mauw L .

Het was behoorlijk fris, een korte broek, lange kousen, singlet en dun truitje zouden m’n loopoutfit vormen bij vertrek, op km 17 ging dit truitje ook uit.

Bij de start enkele bekenden, Ralf Preibisch en Frankie Leus, zij zijn te snel voor mij.

De start verliep vlot, direct een lekker tempo, af en toe wat afremmen om niet te snel te gaan. De eerste 1.5km was licht heuvelend. Na een dikke 2km m’n hartslagband, die afgezakt was, naar m’n fanclub gegooid. Iets later begon dan de eerste onverharde strook, en ik kreeg gezelschap van m’n dorpsgenoot Benny Keupens. Samen hingen we de kletskous uit, ondertussen niet vergeten tempo te houden.

Aan de drankpost van 10km raakte ik een voorligger die ineens afremde om te kunnen drinken, bijna lag ik op de grond.  Iets later versnel ik een beetje zodat Benny moet afhaken.

Op km 15 een lastige zandstrook, iedereen probeerde een hardere ondergrond te vinden maar dat was niet evident, dus meestal dan toch maar voortploegen door het zware zand.

Km 17 stond m’n fanclub weer te wachten en konden ze m’n truitje opvangen, ondertussen liep ik in 18de positie. De laatste 2km van de ronde moesten we weer een lichte helling trotseren, zou dit de 2de helft ook nog zo vlot gaan?

De 2de ronde was het ineens veel rustiger, minder voorliggers maar voornamelijk minder toeschouwers.

Km 24 kreeg ik even gezelschap van m’n voorligger, die z’n drankflesje had laten vallen. Samen liepen we enkel km’s samen totdat hij ofwel begon te versnellen ofwel ik het tempo niet kon volhouden, ik zou hem nog in m’n vizier houden tot km39.5.

Km 30 kon ik opschuiven naar 17de positie, 2km verder naar 15de positie. De lastige zandstrook kon ik redelijk vlot doorsteken, ik was wel blij dat deze nu achter mij lag. De laatste 6 km gaven nauwelijks nog problemen.

Km 39.5 kon ik dan eindelijk m’n haas bijbenen en zelf doortrekken. M’n haas kon nog even mee volgens langs de AA, maar daarna hoorde ik dat hij moest lossen.  Hiervan profiteerde ik en begon m’n eindversnelling in te zetten. Nog even knokken om de lichte helling op te gaan en blijven doorgaan tot het einde en kon zo een eindtijd neerzetten van 2u 58min 21sec netto, daarmee 14de totaal en 5de M40.

Blij dat ik toch nog iets onder de 3uur binnenkwam.   Waarschijnlijk had ik nu de 50km nog beter kunnen verteren dan vorige week.

Bij aankomst nog even napraten met andere lopers, dan genieten van m’n Spaghetti  en de Leffe , dan wat warmte opgezocht.

’s Avond nog een wedstrijdje boogschieten met toch nog een score van 327/360 en dan nog de auto naar de garage gebracht voor onderhoud zodat ik nog gezellig naar huis kon fietsen, ca 15km, kortom een sportieve dag.

13:08 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.