07-11-11

6 november 2011 - 50km Bottrop

Het was vroeg opstaan, net voor half 6 uit bed om alles verder klaar te maken en te ontbijten

Om 6u20 vertrok ik, maar de auto was maar amper van de oprit of ik wist dat ik nog iets belangrijks vergeten was: m'n loopschoenen, gelukkig dat ik er op tijd aan dacht.

Op m'n gemakske begon ik m'n rit om net voor 8 uur op de parking aan te komen, ruimschoots op tijd!
M'n startnummer afgehaald, sanitaire stop, omkleden en dan wachten tot het 9uur werd. Net voor de start nog gauw enkele cuplopers gezien en gesproken.

M'n doel was om deze 50km rond te krijgen tussen 3u30min en max. 3u40min, afhankelijk van de fitheid en de toestand van het parcours. Het weer was al in ons voordeel: ideale temperatuur tussen 8 - 12 graden, licht bewolkt overgaand in zonnig herfstweer.

Net na de start merkte ik dat m'n heupgordel met de 4 busjes drinken  voor problemen zouden zorgen, na amper 100-200m was ik al een busje kwijt doordat de rekker de slap was. En telkens ging de gordel omhoog door het gewip van het 3de busje. Dus om de 3 a 500 meter telkens de gordel op z'n plaats zetten, tot vervelens toe.

Ondertussen bleven we lekker doorlopen, genietend van de mooie omgeving. Al snel had ik door dat het een vrij eenzame wedstrijd zou worden. Ik zat blijkbaar vrij dichtbij de kopgroep. Op een gegeven moment hoor ik dat m'n 3de busje viel, dus vlug gestopt om deze terug op te raken zodat ik zeker niet te weinig drank zou hebben. 

Kort daarna sluit ik me aan wij Johan Watthy, samen trotseren we het vals plat, maar na een paar km hoor ik dat hij moet lossen en is het ieder voor zich.

Na 15km heb ik m'n voorligger bijgebeend, maar na 2km moet ook hij lossen. Dan is het mijn beurt om ingehaald te worden door een jongere atleet die er flink de pas in zet. Ik kan hem wel van op een afstand blijven volgen. De laatste 6km van de eerste rond krijgen we plots gezelschap van de 10km lopers. Ineens is het superdruk op het parcours, Gelukkig kan ik me overal netjes tussen wringen zodat ik er niet echt last van ondervindt.

Na bijna 24km zie ik de eerst loper die z'n 2de ronde is begonnen en tot m'n verbazing loop ik dan in 6de positie.

Aan het keerpunt (ik passeer 25km in 1u45min ..sec)  staan een massa mensen die allemaal enthousiast supporteren, geeft een enorme boost.

Zo loop ik de eerste km's tegen 4.05min/km, ondertussen is het even wurmen tegen de stroom in todat de splitsing voorbij zijn en dan is het weer de eenzame loper uithangen.

Tot km 35 gaat alles nog vlot, maar de verschillende stroken vals plat beginnen toch al sporen na te laten, het tempo zakt wat. Na 38km las ik af en toe toch een korte wandelpauze in, vermoeidheid maar vooral knagende pijn in m'n zij beletten me om door te lopen. Ik kan wel telkens vrij snel m'n tempo terug vinden maar de strijd is nog lang. En zo verlies ik beetje bij beetje kostbare tijd/voorsprong.

De laatste korte klim op 1.5km van de finish wordt ik plots ingehaald door Johan Watthy die blijkbaar nog heel fris is. Ik probeer nog aan te pikken maar merk al snel dat hij te snel is. De pijn in m'n zij verbijtend probeer ik het tempo nog wat op te schroeven maar zonder veel succes.

Met een laatste krachtinspanning nog een kleine versnelling de laatste 100m om dan als 7de te mogen finishen in een tijd dan 3u 36 min 53 seconden, en 2e in klasse M40.

Supercontent met deze tijd ga ik vlug naar Johan Watthy om hem te feliciteren, zijn 2de ronde was evensnel als z'n eerste.  Daarna de andere ultralopers ook nog gefelicitteerd zoals Gert Mertens (met nieuw PR) en Ralf Preibisch...

23:49 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sterk man, daar ben ik nog niet aan toe. Je PR's mogen er ook best zijn.

Gepost door: bibman | 13-11-11

De commentaren zijn gesloten.