18-09-11

Beekse Marathon 18/09/2011

De marathon vandaag zou ik onder de 3 uur lopen, hoe dan ook, ik voelde me er klaar voor.

Met in m'n gedachte een doel van ca. 2u 55 m voor ogen begon ik de marathon.

Ik had me niet vooraan gezet vermits er een gezamelijke start was van de 5 , 10, 21.1, 30 en 42.2 km.
Dus was het te verwachten dat de eerste 300 m het een beetje slalommen was om de "tragere" lopers te passeren.

Zo passeerde ik ook Lucien Taelman en Gert Mertens, ik had een tempo voor ogen van 4.05 à 4.10min/km. De wind was duidelijk voelbaar in de vlakte. De 1ste ronde van 5km ging voorbij zonder problemen, de 2de ronde van 16.1km begon ik als eenzame loper.  Een groepje van 8-10man liep voor mij, maar was te ver vooruit om er naartoe te lopen - zeker met de wind.

Na 11km werd ik ingehaald door Gert Mertens en Kurt Bomeré , samen liepen we verder, afwisselend koptrekkend om de wind te trotseren. Op het onverhard gedeelte liet ik het koptrekken over aan de anderen.
Ik liep al een tijdje met een ietwat ongemakkelijk gevoel in m'n maagstreek, ik probeerde dit te verhelpen door minder frequent te drinken en niet teveel in het rood te lopen.

Aan de drankpost in de buurt van km16 moest Gert even lossen vanwege een sanitaire stop, het moment om terug kop te trekken.  Ik probeerde m'n tempo zo strak mogelijk te houden (ca. 14,5km/u).

De 2de ronde (dus halve marathon ) kwamen we door net onder de 1u 28min, een tijd onder de 3 uur zat er zeker in, kwestie van vol de houden

De 3de ronde hadden we een langere strook tegen de wind in, hier was het echt knokken om het tempo vast te kunnen houden, ik zorgde voor het nodige kopwerk. Het leuke aan deze ronde was dat de laatste 2,5km de wind voornamelijk in de rug zat.

De 4de ronde was een dikke 3km langer dan de 3de ronde, iet langer langs de grote weg - dus meer tegenwind.
Na 1km liep ik nog alleen (Kurt had aangegeven dat ik me niet moest inhouden) , dus alleen knokken tegen de wind en de vermoeidheid.

Km 37 , met een keerpunt (dus even van 0 vertrekken)was de moeilijkste, de vermoeidheid begon door te wegen gecombineerd met lichte steken in de zij. Allemaal nog goed uit te houden.

Km 38 werd weer aangenamer, ik begon mensen te dubbelen zodat ik telkens een voorligger had om naartoe te lopen. Ik kon m'n tempo van 14.5km/u blijven volhouden en de laatste 400 m nog een versnelling plaatsen zodat niemand mij nog kon inhalen.

En dan als 3 de mogen eindigen, dus minstens een podiumplaats voelt altijd nog net iets beter aan.

2u 56m 28s 

 

 

 

21:09 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gefeliciteerd met je derde plaats maar nog meer met je mooie tijd!!

Gepost door: Tiny | 18-09-11

De commentaren zijn gesloten.