06-07-11

Noorderkempen marathon 2 juli

Doelstelling van deze marathon was nog eens onder de 3 uur te duiken,  slechts 6 dagen na Schimmert en met de huidige conditie leek me dit zeker haalbaar.

Temperatuur was ideaal, enkel een strak NO wind zorgde voor een fris gevoel.

De eerste km was het wat aftasten tegen welk tempo ik zou lopen, het liep allemaal zeer vlot, dus koos ik voor een tempo van rond de 15km/u.

Ik probeerde dit zo lang mogelijk vol te  houden en met wat geluk kon er misschien wel een nieuw PR uit komen.

 

Ik zat vrij ver van voren in de race, met een voorligger op 300m en de eerste achtervolger op 200m. De eerste onverharde strook op km 11/12 verliep zonder problemen, ook de zone aan de kolonie van Merksplas richting Den Hout verliep goed.

 

Op km 17 kreeg ik wat krampen in m’n nek, waarschijnlijk het gevolg van de koude wind op een bezwete nek.  Toch wel een onprettig gevoel bij het lopen.

Na 18.5km kreeg ik gezelschap van m’n vrouwtje, zij ging me vanaf dit punt tot de finish met de fiets begeleiden.

 

De passage aan Den Hout was gezellig, enkele bekenden gezien en het tempo zat nog goed.  Halfweg kwam door in 1u24 ‘ een realistisch tijd voor een nieuw PR.

Ondertussen was m’n achterligger me al op de hielen genaderd. Misschien konden we samen de 2de helft wel aanvatten. 

 

Het onverharde gedeelte naar Malle zorgde dat m’n loopmakker toch net iets sneller vooruitkwam, de eerste tekenen van vermoeidheid. Het tempo zakte naar 4.07min/km.

Vanaf km 28 zakte dit nog verder tot 4.17min/km en vanaf km 32 was het knokken om nog aan 4.28min/km te komen.

 

Op 36km, was het helemaal over en moest ik een 1ste keer even wandelen. Na 100m terug gestart om 2km verder weer 100m te wandelen en een laatste maal op 3km van de finish.

Het tempo ging verder bergaf richting 4.50min/km.

 

Het bordje van 42km kwam in beeld,  ruim 500m voor de eigenlijke finish. Ik werd voorbijgesneld door 2 achtervolgers die nog onder de 3uur zouden eindigen.

Ikzelf kon dit net niet waarmaken: 3 u 00 min 10 sec. en helemaal leeg.

 

Ondanks deze kleine teleurstelling was ik toch nog 9de en 1ste in mijn klasse M40.

 

Het verval was dus zeer groot het laatste uur, ik had waarschijnlijk onderweg wat meer moeten eten of suikers bijnemen maar ik had onderweg regelmatig last van oprispingen wat extra inname ook al verhindert. 

M’n gemiddelde hartslag lag zelfs laag : 148bpm, zelfs in de snelle eerste helft kwam hij niet boven de 155bpm.

 

Hiermee eindigt het loopseizoen voor de zomer met in de laatste 6 weken,  3 marathons en 1 ultra en telkens in de prijzen .

 

Nu gas terugnemen en volop genieten van de vakantie

16:51 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.