30-06-11

Child Learn Marathon – Schimmert

Vanwege het goede weer dat voorspelt werd, is heel het gezin meegegaan.  Tegen 10 voor 11 kwamen we aan in. Na afhaling borstnummer met enkele lopers gaan babbelen.  Het thuisfront zou me aanmoedigen en enkele foto’s nemen. Zij hadden zich 50m voor de drankpost gezet.

Vanaf de start zat ik al vrij snel mee van voren, 2 halve marathonners namen de kop gevolgd door Franky.  Ikzelf liep samen met een andere halve marathonner (Maarten Brummans) in 5/6de positie. Franky nam vrij snel de eerste positie over en z’n voorsprong  groeide.  Ik nam me voor om zeker niet sneller dan 15km/u te lopen omdat de hellingen nog moesten komen. De eerste zware helling (met toch veel modder) kwamen we goed door.  Daarna even kans om wat te recupereren om daarna weer voluit te gaan in de afdaling. De drankpost aan km4 stond ietwat ongelukkig,  halverwege een helling dus het ritme gebroken. Dan volgde een glooiend landschap, niet al te zwaar maar toch wel vervelend.

Op ca. 5.5km was er even paniek, onze voorliggers (2 halve marathonners) stonden daar besluiteloos te kijken waar ze naartoe moesten, de seingever hoorde het in Keulen donderen toen we vroegen welke van de 2 wegen we moesten volgen aan de splitsing, we kozen rechts en na de helling zagen we in de verte het bordje van  6km en toen wisten we dat we goed zaten. Maarten en ik namen de leiding over en bleken daardoor aan kop van de wedstrijd te liggen.

Na 2.5km van de 2de ronde werden we plots voorbijgestoken door Franky en Dirk,  zij bleken aan de splitsing de linkse afslag genomen te hebben. Al snel zorgden zij voor een grote kloof. Ik geloof dat Gert Mertens  ons rond dezelfde periode voorbijstak

Bij de 2de passage zagen we de klok 58min.. aangeven en liep ik 4de positie van de marathon, Maarten bleef gezellig en veilig aan kop zitten.

De 3de ronde ging even vlot als de vorige,  maar in de 2de helft zag ik dat Franky niet meer aan kop liep en dat z’n voorsprong wegebde, iets voor de splitsing liepen we hem voorbij. Ik moedigde hem nog aan maar hij zat diep. De laatste km van Maarten was aangebroken, kapot maar zeer tevreden kon hij z’n wedstrijd als 1ste eindigen. De 2de helft moest ik het alleen zien te klaren.

In de 4de ronde ging dit nog redelijk, alhoewel de zon al meer voelbaar was, bij doorkomst zat ik op 1u59min.

De 5de ronde was het klimmen lastiger, en de zon nog meer aanwezig,  het tempo strak houden bleek een zware opgave, zeker helemaal alleen, dus gaf ik wat toe vermits ik toch al geruime tijd veilig in 3de positie liep. Na 5 ronden zat ik aan 2u31min,  ze riepen nog wel dat een sub 3uur nog mogelijk zou zijn, maar ik wist beter.

De laatste ronde was het nog meer tanden bijten, de zware helling werd me “even” teveel en ik besloot om het steilste stuk te wandelen zodat ik minder verhit m’n tocht verder kon zetten.

Aan de drankpost  halverwege, mezelf voor de laatste keer nog wat nat gemaakt en de laatste keer wat gewandeld om er dan zo goed als kon er nog tegenaan te gaan.

Ik was dan ook verbaasd dat ik net voorbij de 41ste km  Dirk kon inhalen,  hij bleek helemaal op te zijn. En zo kon ik met een “geforceerde?” lach op het gezicht m’n tocht naar de finish verderzetten om zo als 2de te eindigen.  Een dikke 6minuten na Gert Mertens.

En de tijd…  3U 2MIN 56SEC  , heb op het einde toch nog wat versneld om de klok onder de 3 u 3min te houden.

Misschien dat een sub 3 uur er wel had ingezeten als ik een loopmakker gehad had, helemaal alleen ten strijde trekken is en blijft een zware uitdaging.

16:58 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Wim,

Mooi stukje om te lezen. Ik heb er wel respect voor dat je nogmaals die 3 ronden volgemaakt hebt. Zeker toen s'middags de zon harder begon te schijnen.
Ikzelf heb harder dan ooit gelopen die dag. Ik kan wel zeggen dat ik de laatste ronde heel veel gehad heb (berg op) aan jouw strakke tempo. Uiteindelijk is van mijn voornemen om die zag 'ontspannen' een stuk te lopen niet veel terecht gekomen. Nu ga ik gericht trainen voor de halve om zo een mooie tijd neer te zetten.

Succes nog met je 2:50 en misschien tot volgend jaar.

Maarten

Gepost door: Maarten Brummans | 11-07-11

De commentaren zijn gesloten.