23-06-11

wedstrijd lopen op gevoel

Dat overkwam me gisteren.

Ik had me ingeschreven voor de 10km van Hoogstraten, alles lag van te voren netjes klaar. Tenminste dat dacht ik, bij aankomst in Hoogstraten bleek dat ik m'n Garmin en borstband niet bij had.  Tja, dan maar zonder zeker Stoer

Even losgelopen als opwarming en dan ongveer op 4m van de startlijn opgesteld, de verwachtingen lagen ook niet al te hoog en een hoop lopers liepen er zowiezo een officieuze 5km wedstrijd, dus zij mochten ook plaats hebben.

De start verliep in 2 fasen, het startschot klonk ongeveer 5seconden nadat de eersten al vertrokken waren, en blijkbaar stonder er ook "tragere" lopers mee van voren want ik moest de eerste 2honderd meter toch slalommen.

Het was even aanvoelen welk tempo ik moest lopen, ik had iemand in't oog die ongeveer 15km zou lopen en dacht eerst deze te volgen , maar ben dan maar snel m'n eigen gevoel gevolgd en ben iets gaan versnellen in de hoop dat me dit niet zuur zou opbreken.

Geleidelijkaan bleek ik toch verder te kunnen doorschuiven, en bij de doortocht zag ik dat ik de 5km had afgelegd in 18min 10 sec.  Dit verrastte me toch wel, had helemaal niet het gevoel zo snel te lopen, nu was het kwestie van volhouden vermits het deelnemersveld toch aardig uigedund was. 

Ik probeerde zo goed ik kon m'n tempo vol te houden, en stilletjes aan kon ik een enkeling inhalen. Sommigen onder hen probeerden noch aan te sluiten maar de meesten moesten me laten gaan,  ik was ofwel te sterk of zij konden niet langer.

Na de laatste drankpost was het stilletjes aan tijd om proberen het tempo verder op te drijven, met nog ca.800m te gaan moest dit wel lukken.  Ik probeerde hierbij nog een voorligger in te halen en schijnbaar bleek dit ook nog te lukken, maar in de laatste rechte lijn naar de finish zag ik dat zijn versnelling (de man was bijna 1 kop groter dan ik) toch ietsje hoger was. Dus was het alleen nog maar lopen voor een nieuwe PR.

En die kwam er natuurlijk: 36min 27 sec,  ofwel 50sec sneller dan vorig jaar.

Ik was meer dan tevreden, in mijn leeftijdsklasse M40, zelfs 3de.

Het was helemaal niet de bedoeling om naar een nieuwe PR te lopen, zeker met de marathon nu zondag , ik wilde enkel sneller zijn dan 39min. Maar toen ik halverwege mijn tijd zag, kon ik niet anders dan gewoon verder te doen en dit zonder al te diep te moeten gaan. 

18:12 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.