06-06-11

5 JUNI 2011 - Marathon la Roche-en-Ardenne

Dit jaar was het vertrek terug aan het sportcentrum, waardoor de afstand weer klopte.

Vermits de 1ste km vrij vlak was, was dit het moment in de wedstrijd om te zien wie vlot meekon. 1 persoon nam al een ruime voorsprong (de latere winnaar van de race).

Ikzelf nam na 1km de leiding van de 2de groep, en bij het beklimmen van de 1ste helling was ook ik alleen op pad.

Ik kon m’n 2de plaats houden tot de 2de zware beklimming op 8km,  m’n achtervolgens konden net iets langer tegen de helling op rennen alvorens ook zij moesten wandelen.

Ik zakte dus van de 2de naar de 5de plaats,  na de bevoorrading op 10 km kon ik al 1 voorligger terugpakken zodat ik in 4de positie liep.

Op km 15 kon ik bij nummer 3 geraken omdat hij iets langer stopte bij de bevoorrading. Samen liepen we verder en konden we wat ervaringen uitwisselen.

Tot Km 18-19 liepen we samen, dan begon een langere en met momenten steile afdaling. M’n compagnon had hier duidelijk meer ervaring in want al vlug liep hij eerst 100 m , later tot zelfs 300m voor mij uit. Zelf was het lopen met de handrem op, om valgevaar te vermijden. Zo bleef ik geruime tijd in 4de positie lopen.

Na 22km bereikte ik terug het laagste punt van de route zodat het klimmen terug kon beginnen, de 3de zware beklimming kwam eraan.  Ook hier heb ik enkele steile stukken gewandeld om niet uitgeput de top te bereiken.

Het laatste stukje klimmen werd beloond door een lekker frisse douche door de brandslang. Dan kon ik op de “hoogvlakte” iets steviger doorlopen. Eventjes werd het druk toen een 10tal oldtimers (allemaal sportkarren) mij voorbijkwamen.

Ik kon redelijk gelijke tred houden met m’n voorligger, afstand was ongeveer 300-400m.

Maar op km29 zag ik dat hij blijkbaar in de fout ging, hij was de kiezelweg blijven volgen terwijl de bewijzering duidelijk aangaf om in de bocht rechtdoor te lopen en een bospaadje te volgen.

Op deze ongelukkige manier was ik in 3de positie gekomen, regelmatig omkijkend of hij toch niet in achtervolging was.

Zodoende zag ik niemand voor mij lopen en ook niemand achter mij, het was een eenzame bedoening, eerder een training.

 

Daardoor heb ik het mij ook iets gemakkelijker gemaakt, als de beklimmingen te lang waren, even wandelen om hartslag naar beneden te halen om op deze manier op andere plaatsen sneller te kunnen lopen. Enkel bij de laatste steile afdaling durfde ik geen snelheid maken, het paadje was smal, vol met grote, gedeeltelijk lossen stenen/rotsen. Hier was het heel voorzichtig afdalen totdat ik aan de grote weg was.  Het zwaarste was achter de rug, nu enkel nog kleine 4km naar de finish.

De warmte begon stilletjes aan nog meer door te komen zodat deze paar km toch ook weer afzien was.

 

Ik was dan ook zeer blij dat ik als 3de over de meet kon komen, wel geen supertijd maar dat is in dit soort parcours van ondergeschikt belang.

3u 26min 47 sec

17:05 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.