16-05-11

verslag Steenbergen 2011

Ik had vooraf de deelnemerslijst even overlopen en nagegaan hoe "zwaar" de concurrentie was.  Hierdoor schatte ik m'n kansen op een mogelijke podiumplaats al hoog in, op voorwaarde dat ik rond de 75km zou lopen.

Ik had me nochtans voorgenomen om max. 4.30min/km te lopen, maar hier kwam al niet veel van in huis, het liep allemaal vrij soepel met tijden van 4.20 tot 4.30min/km. Dus vanaf de 1ste ronde liep ik in 2de positie en een aantal ronde zelfs in eerste positie

Op km 30 even een plaspauze om nadien m'n tempo terug op te pikken tot km 43, de 3 uur kwam ik door in ongveer 40,6km (wat natuurlijk behoorlijk snel is). Ik wist dat er een grote verval zou komen en m'n doel om rond de 77km te komen, leek ruimschoots haalbaar

km 44 werd kalmer door een pitstop aan de bevoorrading met een hapje banaan, een slecht teken?? km 45 ging ik even wandelen door steken in m'n zij, het wandelen moest dit zo snel mogelijk verhelpen. Zo kon ik km 47 terug lopen tegen ca 12.9km/u, de snelle ronden waren gedaan!

En het was helemaal gedaan vanaf km 50, rondetijden drastisch naar beneden doordat ik bijna elke ronde wel even ging wandelenWenkbrauw ophalen. De spreekwoordelijk man met de hamer zat in m'n hoofd, kuiten die pijn begonnen te doen en het lopen ging minder soepel. De voorsprong die ik had opgebouwd zorgde er wel voor dat ik nog lange tijd in 2de positie bleef, maar in het laatste uur zakte ik nog verder weg.

1 keer zelfs +400m gewandeld wat natuurlijk enorm veel tijd kost, als ik wandelde voelde ik me niet zo stabiel en ik dacht dat lopen dit nog erger zou maken. Het was mezelf echt dwingen om de "trage "lopers mee te volgen en met hen kat en muis te spelen om m'n einddoel van de kaap van 70km te halen en toen dat doel bereikt was, was m'n laatste doel om nog 1 ronde vol te krijgen.

Uiteindelijk is me dit gelukt.

71,579 km was het eindresultaat, niet slecht, maar ook weer niet zo goed

Als je dan bedenkt dat ik maar 1,5km tekort kwam om de 2de en een klein 5km op de eerste is het toch wel even rotten. Die enkele lange wandelsessies hypothekeerde m'n 2de plaats en stuurde me naar plaats 4.

gelukkig nog goed genoeg om in de prijzen te vallenLachen

grote dank aan Christine, m'n vrouwtje die alles moest trotseren op onze huwelijksverjaardag

ook grote dank aan Geert Steynen  en chapeau voor wat hij wist te bereiken

20:30 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

allez tis goe, ge hebt chance da ge bloemen kreeg :-)

Gepost door: je vrouwke | 16-05-11

Een mooie prestatie Wim. Gefeliciteerd. Ook Christine proficiat met verzorging en je huwelijksverjaardag!

Gepost door: Tiny | 17-05-11

De commentaren zijn gesloten.