14-03-11

verslag stein 2011

Na een goede nachtrust om 7u30 opgestaan en m'n tas klaargemaakt, tegen 8 uur begon ik m'n ontbijt (5 boterhammen) op te eten. Christine ging mee om me te bevoorraden en te supporteren. Om 8u30 vertrokken we dan via Turnhout naar Geel Oost om daar dan pas de snelweg op te gaan. Alles verliep vlot en rond 9u45 waren we er. Vlug mezelf omgekleed en dan was het wachten tot de start.

Vele bekende gezichten van vorig jaar tegen gekomen,  en net voor we gevraagd werden om zich naar de start te begeven kwamen we Michael tegen, even wat bijgekletst tot we aan de start waren. Even gepolst wat de doelstellingen waren.  We hadden de start al bijna gemist vanwege de slechte geluidsoverdracht van de megafoon. Degene die iets heeft kunnen verstaan van de speech , chapeau.

Hierdoor m'n Garmin 1-2 seconden later opgezet. Michael schoot uit zijn startblokken, ik liep al direkt 2 meter achter hem. Eens we de jurywagen voor de 1ste keer gepasseerd waren was het deelnemersveld vooraan al wat uiteengezaaid.

M'n doelstelling was zeker 75km te halen (dus 4min48/km) zoveel vertrouwen heb in vlakke tijden, ging ik dan ook met een hoger tempo van start. De bedoeling was om zeker niet harder dan 4min 30/km te lopen maar dat liep al helemaal "verkeerd" af. Zo zou ik de eerste 30km onder deze 4min30/km blijven.

De eerste ronden had ik Michael op 20m voor mij lopen, daarna kwam ik hem voorbij en heb ik enkele ronden voor hem gelopen om vervolgens samen enkele ronden te lopen.

Na 2 uur hadden we een dikke 27km gelopen, dus veel te snel voor ons beiden, de vraag was wanneer we dit zouden gaan bekopen. Ik denk dat tegen het einde van het 3de uur Michael heb moeten laten gaan, terwijl mijn tempo wat "normaler" werd bleef hij z'n strak tempo volhouden.

Na 3 uur had ik 40km ruimschoots gepasseerd en kon ik gaan tellen naar het 50km punt.

Deze bereikte ik na 3u 43min 12 sec. wat een nieuw PR voor mij was.

Na 4 uur had ik ca 53km afgelegd, het tempo was ondertussen nog wat verder uitgezakt en een wandelpauze bij bevoorrading kon er al af.

Na wat rekenwerk wist ik dat 78km onbereikbaar was, de fitheid verdween en het tempo zakte teveel onder de 12km/u

Na 5 uur had ik een dikke 64 km gelopen en was het afzien, mezelf oppeppen om weer een rondje rond te krijgen: ik moest die 75km halen!  Eerst dacht ik nog dat 76km nog wel mogelijk moest zijn, maar als dan de wil te groot werd om door te lopen ( het was veel interessanter om af en toe wat te wandelen ) moest ik toegeven dat 76 niet zou lukken, dan maar zo dicht mogelijk ertegen eindigen dacht ik.

De laatste ronde dacht ik dat ik nog wel alles eruit kon persen om nog wat extra meters bij elkaar te krijgen, maar m'n lijf begon te protesteren: licht bonken in m'n hoofd, iets na het voltooien van m'n 24ste ronde moest ik even stoppen om terug helderder te worden om dan met een laatste inspanning die laatste 2 minuten nog af te haspelen.

het verdict: 75,692 km -

Kontent dat de 75 gehaald zijn, maar toch wat teleurgesteld dat (zoals vorig jaar) de laatste 2 uur zo snel het tempo/gevoel naar beneden ging.  Iets om aan te werken..

21:54 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het was wederom plezant samen lopen, je bent zelfs iets langer bij me gebleven als vorig jaar. Je verslag is niet echt in overeenstemming met het mijne, maar achteraf is alles een groot waas en heb je niet echt het benul vanwat waar gebeurde in de race. In ieder geval een puike progressie gemaakt jij. Werken aan die laastste twee uur zal enkel gaan over indeling, misschien wat meer capaciteit trainen. Hoewel ik denk dat het vooral wedstrijdindeling zal zijn. Ervaring is daar belangrijk in en die kun je enkel opdoen met de tijd. Succes voor NVV, denk daar ook aan je indeling. Da's nog een heel eind verder en ik raad je aan er toch lang op reserve te lopen.

Gepost door: Michael | 14-03-11

De commentaren zijn gesloten.