10-10-10

YESS !!!!!!!!!

I did it again !!!

Vanmorgen net voor de 6-en uit bed, thee'tje gezet en 5 boterhammetjes gegeten. Sporttas ingeladen en kort na 7 vertrokken naar Brussel.

Om 8 uur was ik ter plaatse, maar moest toch even zoeken voor een parkeerplaats, vlug in de auto omgekleed en dan in wedstrijduitrusting naar de inschrijvingszone. Daar verliep alles heel vlot, m'n gratis t-shirt gekregen waar ik geen blijf mee wist, dus terug naar de auto gejogd en dan rustig naar de start. Zodoende was ik al meer dan voldoende opgewarmd.

Ik had mezelf iets voor de roze ballon(2.59u) gezet, zodat ik een vlotte start zou hebben. De start verliep naar mijn wens toch niet zo vlot, ik moest me een paar honderd meter goed inhouden, bij gebrek aan plaats en atleten die misschien minder vlot wilde starten dan ik.  Ook merkte ik al na 1km dat de afstand niet klopte met die van m'n Garmin, dus zou ik de tussentijden goed moeten in't oog houden om op die manier m'n tempo te bepalen.

Na 3km voelde ik achter me een hele meute aanstormen: de roze ballons met hun gevolg. 1ste reactie, kijken naar m'n tempo wat tegen 15km/u was om dan te constateren dat deze meute toch wel heel snel liep om op 2.59u te finischen.

Dus iets later snelden ze me voorbij en bleef ik in hun kielzog achter, en probeerde ongeveer gelijke tred te houden maar dan op 20m afstand zodat ik een vrij terrein had.

De 2 tunnels omhoog lopen, zorgden al voor een kuitenbijter. Daarna naar het Terkamerenbos: alles loopt vlot, ik gebruik m'n Garmin enkel als chrono en actuele tempometer.

Dan volgt de F.Rooseveltlaan, Terhulpse steenweg, alles blijft gesmeerd lopen,

Op km 15 krijg ik plots gezelschap van een dorpsgenoot, Geert Reynders, en na eerst wat bijkletsen over de laatste gelopen wedstrijden en doelstellingen lopen we stilzwijgend verder om terug aan te pikken bij de roze ballon.

Rond 18km draaien we naar Rechts de Tervurenselaan op en hier krijgen we eerste lange langzame helling. Ik merk dat de tempomakers voor 2.59u niet doortrekken, dus beetje bij beetje kruip ik verder naar voren. Ook Geert volgt tot 20km want dan loop ik voor de roze ballon (ondertussen al weggevlogen) en zie de boog van de halve marathon in de verte.

Ik blijf verder doorschuiven en kom samen met een voorloper de 21.1km door in 1u27'51", niet slecht maar voor een toptijd te lopen nu ook weer niet zo goed.

Met het nieuwe groepje van 4man passeren we het 4-armenkruispunt richting par van Tervuren. Het tempo is strak, tussen 4.00 - 4.06min/km. Aan de overkant zien we de 2 Kenianen lopen gevolgd door een 3de op 500m en nog verder Gino Van Geyte.

Het Park van Tervuren is een mooie lokatie, veel volk, veel aanmoedigingen, en alles loopt vlot. Eens we het park rond zijn en we moeten klimmen om terug naar de Tervurenlaan tekomen, merk ik dat deze klim toch vrij steil is, kleine pasjes en kijken wat de voorliggers doen.

30km passeren we in 2u4'50", een supertijd zou ik zeggen, een eindtijd onder de 3uur is al zeker, misschien een 2u56 als in Antwerpen?  Dan begint de lange klim, het groepje is ondertussen al versplinterd en met vaste tred en zonder in reserves te gaan zijn we boven en kunnen we weer genieten van een vlak parcours, de afstand met m'n nieuwe voorliggers slinkt traag maar zeker.

Op 36km zijn we samen opgegaan in de groep met de halve marathonners en begint er weer een lange klim. Ik blijf me super voelen en blijf rond 14km/u klimmen. Op 38km is het klimmen gedaan en proberen we weer wat meer snelheid te nemen, verrassend genoeg lukt dit.

Eens we de 2de keer het Jubelpark passeren is het doorbijten om toch nog sneller te willen, een laaste klim tussen 40-41km zorgt weer voor slachtoffers, voor mij weeral een paar plaatsen hoger op de ranking.

De laaste 1200m is het doortrekken, zeker nu het enkel nog maar afdalen is. Meegezogen door het tempo van m'n voorligger komen we op de kasseistrook waar het toch goed oppassen is om overeind te blijven. na 42km durft de fijne/grove motoriek al eens falen.

Dan zie ik het bordje van 42km, met nog een laatste krachtinspanning overbrug ik nog de laatste 200m en ben zeer blij dat de klok voor mij afgetikt wordt op

2 UUR 54 MINUTEN 45 SECONDEN

Een verbetering van m'n pr met meer dan  2 minuten op een iets lastiger parcours en voor het eerst gelopen met een negatieve split.

Hierdoor is m'n 2de doelstelling van dit jaar ook behaald, de grens van 2u55 te doorbreken

20:32 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Van harte gefeliciteerd met die supertijd!

Gepost door: Tiny | 11-10-10

PRoficiat !!! Wat een geweldige tijd !!! Daar mag je echt heel trots op zijn.

Gepost door: Bjorn Paree | 11-10-10

Een heel erg dikke proficiat met een dergelijke prestatie Wim, knap !!!!

Gepost door: Patrick Aerts | 19-10-10

De commentaren zijn gesloten.