23-09-10

Beekse marathon – verslag

’s Morgens stond ik op om 7.30 uur om m’n ontbijt te nemen – 4 boterhammetjes.
Daarna rustig te tijd genomen om het laatste nog bijeen te zoeken zodat ik omstreeks 9 uur kon vertrekken. Iets voor 10 uur was ik ter plaatse en ging ik m’n startnummer afhalen aan het Vrijthof.
Daarna naar de sporthal om me om te kleden en een laatste sanitaire pitstop.

Om 10.45 uur waren we terug aan de startzone, wachten, minimale opwarming en ik zette me op ongeveer 4 meter van de startlijn.  Dan klonk het startschot. De eerste 300 m verliepen ietwat chaotisch, zoals te verwachten was bij een wedstrijd waar zowel de 5 / 10 / 21/ 30 als de marathon samen vertrokken. Maar ik geraakte er heelhuids door, en met een lichte versnelling kwam ik stilletjes aan op m’n beoogde gemiddelde tempo van 4.08min/km.

De eerste lus van 5km verliep uitstekend, er waren voldoende snelle lopers rond mij (de meeste echter wel voor een kortere afstand) om m’n tempo gelijkmatig te houden.

De 2de lus van 5km verliep even vlot,  de laatste km van deze lus werd de groep losgescheurd, de 10km lopers begonnen te sprinten naar de meet.

De 3de lus was er een van 10.1km, was iets meer knokken. We liepen richting Belgische grens (Hoge Mierde), maar hadden toch wel een paar km tegenwind. Eens in het bos was het heerlijk lopen, geen wind, mooie omgeving af en toe onverharde stukken.  Ondertussen was het deelnemersveld al verder uitgedeind,  en probeerde ik om gelijke tred te houden.  Vanaf de start nam ik elke 3km een slok van m’n eigen drank (50%cola/50%water), het ideale loopweer van 15-16°C zorgde ervoor dat je toch niet overdreven veel vocht nodig hebt.
Ook hier werd ik bij de laatste km’s voorbijgesneld, deze keer door de halve marathonners.

Halfweg klok ik af op  1:27:37, ruim voldoende voor een tijd onder de 3 uur, misschien zelfs een nieuw PR als ik m’n tempo voldoende kan vasthouden.

De 4de lus was 8.9km, na 2-3 km voel ik dat ik problemen krijg. De benen zijn nog goed genoeg, het tempo zakt wel een beetje maar blijft nog altiijd boven de 14km/u. Ik krijg terug gezelschap van een debutant op de marathon, samen lopen we richting Esbeek. Hij vertelde dat hij toch al last begon te krijgen van z’n benen, ik zei dat ik voelde dat m’n maag begon op te spelen.

Ik  probeerde nog vol te houden, maar met een maag die niet mee wil, kan je niet tegen op. Net na 24 km moet ik aan de kant om over te geven – leuk is wat anders. Na ongeveer 2min hervat ik m’n wedstrijd, met nog steeds een slecht gevoel in m’n maag.

Op km 27 moet ik een 2de keer aan de kant en weer gutst er vanalles uit. Ik voel me nog iets ellendiger.
Met nog 3km voor de boeg voor de 4de lus sleep ik mezelf voort, maar nog geen 1.5km verder is het alweer prijs en het gevoel in m’n maag wordt maar niet beter.

Dus besloot ik om de wedstrijd op te geven, nog even verder gejogd tot km 29km, maar dan ben ik maar gaan wandelen want het bleef echt slecht aanvoelen. Rustig naar de sporthal, m’n tas gepakt en met een verslagen gevoel naar huis gegaan (ondertussen kwam ik m’n medeloper –debutant tegen die na 34km er de brui aan gaf , verzuring in de benen)

Dus een marathon om snel te vergeten, ondanks dat de benen nog zeer goed waren.

We hopen in Brussel beter te doen en hopen dat ik daar geen maagproblemen ga krijgen.

Ik blijf nog wel met vragen zitten waarom ik nu, na zoveel geslaagde marathons en training ineens maagproblemen heb. Enkel bij m’n allereerste marathon had ik hetzelfde voor maar veel minder erg.

De drank dat ik gebruikte had ik al meermaals uitgetest (wel nog nooit op een marathon), aan dezelfde snelheid en tot 30km. Het eten was ook het normale en m’n inspanning was niet zwaarder dan anders, op kortere afstanden loop ik harder….

 

 

 

 

15:22 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

gewoon een slechte dag????

Gepost door: Koen | 23-09-10

De commentaren zijn gesloten.