16-09-10

Een marathonneke tussendoor

Afgelopen paar weken gemerkt dat m’n conditie toch sterk verbeterd was.

Zo liep ik na m’n deelname van het BK boogschieten 70m in Poppel  naar huis met een mooi tempo.

Ik schatte de afstand ca. 26km, en dacht dit wel efkens tegen een tempo te lopen aan 4.12min/km (marathontempo). Maar tussen Baarle-Hertog en Turnhout begon ik te beseffen dat de afstand toch wel wat langer zou worden.

Eens in Turnhout aan de vaart gekomen, liep ik langs de vaart naar Beerse en ik klokte af op 30 km bij thuiskomst en m’n tijd was 2u 5min 23sec. De laatste 6km, toen naar mijn gevoel ik het moeilijker begon te krijgen om m’n tempo te houden, bleken de snelste te zijn geweest  - 4.07min/km.

Deze doorgezette tempotraining deed me besluiten om voor Brussel te gaan pieken,  Brussel zelf is al moeilijker om een toptijd neer te zetten met de vele klimmetjes.

Zo kwam ik uit op de Beekse marathon van 19/9, een kleinere wedstrijd gekoppeld aan verschillende afstanden en ook niet ver weg van huis.

M’n doelstelling is natuurlijk onder de 3 uur te  blijven en proberen een nieuw PR te lopen, dus onder de 2u 56min 50sec.

Vermits het parcours vlak is en uit verschillende lussen bestaat, probeer ik een zo vlak mogelijke tempo te lopen, hopelijk vergaat het me even vlot als m’n trainingsloop, ontspannen lopen en blijven volhouden tot op het eind (en hopen dat we de slechtere momenten goed kunnen incasseren)

Verslag volgt later…

 

 

18:58 Gepost door Wim | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.