14-06-10

la roche-en-ardennes

Dankzij de verkiezingen was de wedstrijd met 3 uur uitgesteld zodat ik als plichtbewuste kiezer m'n ding kon doen.

Eens dit achter de rug was heb ik m'n ontbijt genuttigd en m'n tas verder klaargemaakt. Iets voor half tien vertrok ik dan naar de Ardennen. Iets voor half twaalf daar toegekomen en ik zag net een auto met de opvallende naam "Van Steenkiste - Gistel" : dus ik wist dat Koen er ook was. Omdat het al vrij druk was, heb ik de auto maar aan het zwembad gezet, lekker rustig en geen gedrum daar.

Ik was op tijd aan de start om de Halve Marathonners te zien vertrekken, vooraleer wij mochten vertrekken nog een klappeke gedaan met verschillende lopers waaronder ook Koen. Het was een beetje aftasten hoe goed de concurrentie was.

De start verliep goed, behalve een beetje gedrum de eerste 100m, en ik nestelde me al in de voorste groep. De eerste helling was al een fameuze klim, maar met frisse benen begonnen we eraan en tot m'n grote verbazing merkte ik dat ik de een na de ander voorbijstak tot ik in 4de positie zat.

Maar nummer 3 moest eraan en een paar honderd meter later ook nummer 2, zo liep ik de 2km punt voorbij als 2de (nog nooit meegemaakt !) De afdaling ging lekker snel, zeker omdat het nog asfalt was. Dan begon de eerste serieuze beklimming voorafgegaan door een wild terrein (onlangs bomen uitgetrokken en met traktoren en kranen de grond lekker wild gelegd). Eens de beklimming steil werd schakelde ik op wandel-mode. Zo kwam ik niet uitgeput boven en kon ik de kleine achterstand op nummer 1 weer wat bijbenen.

Op een gegeven moment was er toch een steilere afdaling, die door m'n eerste achtervolger beter verteerd werd en zodoende belandde ik in 3de positie.

Rond km 9 begon de 2de zware helling, ook hier terug de "wandel-mode" geactiveerd, tegen dat het zwaarste achter de rug was kon ik nummer 2 stilletjes bijbenen en op de 2de drankpost bovenaan stond ik terug op nummer 2.

Een paar snelle km' s op een hoogvlakte op asfalt was een leuke verademing, met daarna kiezelpaden en boswegeltjes. Op een gegeven moment begon dan de lange afdaling in het bos en het is hier dat ik ineens van 2de naar 4de gekatapulteerd werd. Ik had al moeite om met hoge snelheid die afdaling te maken, zonder te vallen!!

Zo liepen nummer 2 tot 4 kort bij een totdat we werden voorbijgestoken door een zeer snelle jongen (bleek onze nummer 1 te zijn die verkeerd gelopen was, doordat op een splitsing geen bord stond, gelukkig genoeg had een wedstrijdbegeleider ons net op tijd kunnen waarschuwen). Bij de volgende afdaling kwam de volgende mij voorbij (volgens mij moet ik hier toch op trainen)

De eerste 21 km wist ik af te leggen in 1u 36min, een uitstekende tijd!

Dan begon de 2de helft: en de eerste tekenen van vermoeidheid/uitgeblust zijn kwam stilletjes naar boven, maar nummer 4 had hier ook last van zodat ik tot km 24 terug in 4de positie kwam. Maar eens het moeilijke gedeelte achter de rug was ging hij mij weer voorbij, zodat ik hem altijd in het vizier had. Dit tot km25, vanaf dan begon de martelgang en was m'n vlam gereduceerd tot een waakvlammetje.

Op km 26 hoorde ik dat ik op 4min van de eerste was. Maar dan volgende toch vele wandelpauzes, ik had de moed niet meer om de iets steilere te lopen en geleidelijk aan kwamen meer fittere lopers mij voorbij.  Na 36 km volgde dan nog een lastige afdaling om dan rond km 37 op de weg uit te komen en dan was het aftellen en proberen vast te klampen aan een fittere loper, maar het lukte me niet om aan te pikken en met lede ogen onderging ik deze vernedering.

Ondertussen was ik afgezakt naar een 11de positie en deze zou ik niet meer loslaten.

Moe, eigelijk uitgeput, kwam ik de meet over, blij dat ik toch nog 5 min rapper was dan 2 jaar geleden, maar ook balen dat de man met de hamer mij dan toch wist te vinden na al die jaren.

3u 25min 26 sec is m'n eindtijd, 7de in m'n leeftijdklasse en 11 in totaal.

Dus al met al niet slecht, maar de verhoopte eindtijd van 3.15-3.20 had zeker mogelijk geweest.

Waarschijnlijk zijn verschillende factoren oorzaak van de inzinking: te weinig drinken/eten en een tekort aan lange trainingen sinds Antwerpen (slechts 2 keer meer dan 2 uur gelopen waarvan 1 dertiger).

 

22:39 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

La Roche Toch een straffe tijd zenne ... en ja, 't is gene gewone marathon hé! :-)

Gepost door: Koen | 15-06-10

Knappe prestatie Amai kei goed gedaan!Zo'n trail is niet zoals een gewone wedstrijd e. Echt een mooie tijd. Het is niet te onderschatten die hellingen. En die dalingen daar moet je ook met oppassen. Ik ken dat ook. Beter wat voorzichtiger dan dat je naar beneden rolt!

Gepost door: Carmen | 15-06-10

La Roche Mooie prestatie!!! Op zo'n parcours, ik deed slechts de helft en dat was meer dan genoeg voor mij. Proficiat!

Gepost door: sandra | 16-06-10

erg knappe prestatie Wim Je conditie laat niets te wensen over, zo'n trail is werken hé,knap

Gepost door: Patrick Aerts | 27-06-10

De commentaren zijn gesloten.