07-06-10

een teken van leven

Hier eindelijk nog eens een bericht van mijnentwege: drukkere periodes, andere afleidingen zorgden ervoor dat er geen berichten meer gepost werden.

Wat hebben we sinds Antwerpen gedaan: gelopen, gerust, beetje in vertwijfeling gezeten, 10 mijl en een 10K gelopen.

De dagen na Antwerpen had ik toch wel last van m'n benen, bijna 3 uur alles geven laat toch wat sporen na. Maar na 3 dagen was het ergste leed weeral geleden en hervatte ik m'n trainingen. Al gauw merkte ik op dat m'n R-knie nog altijd vrij gevoelig was. De eerste 2km telkens moeten doorbijten (soms zelfs de pijn moeten verbijten om door te trainen), daarna verdween het knagend gevoel om dan de morgend (soms 's nachts) terug op de duiken. Dit is nu veel beter maar toch nog niet helemaal weg.

Langs de andere kant, heb ik wel last van m'n L-enkel, voornamelijk als ik m'n voet helemaal strek. Volgens mij een paar keer slecht neer gekomen bij landing op boomwortels waardoor voet wat verzwikt was. Tijdens het lopen nergens last van, maar als m'n voet te abrupt neerkomt, komt de pijn toch wel opzetten zonder dat het lopen in moet boeten.

Door deze kwaaltjes, niet ten volle getraind. Wel geprobeerd m'n km's te malen, maar de echte lange duurlopen bleven beperkt tot 2 stuks: 1 x 37km en 1 x 26km.

Toch heb ik sinds Antwerpen nog 2 nieuwe PR'S gelopen:
- 10mijl (Malle) bij een hete 27°C een tijd neergezet van 1U 4min 22sec
- 10 Km Hoogstraten - Hier een PR neergepoot van 37min 13sec

deze 2 "snelheidstrainingen" gecombineerd met normale duurlopen van 10 tot 20 km en een paar lange duurlopen moesten me een goede voorbereiding geven voor de marathon op 13 Juni in La Roche-en-Ardennes.

Alleen spijtig dat die stomme verkiezingen het vertrekuur met 3 uur hebben doen uitstellen zodat we tijd zouden hebben om de goede Belg uit te hangen.

Het beloofd mooi weer te worden zodat we op het warmste moment uit de startblokken kunnen schieten (start is om 12.30 uur).

We gaan dus genieten van het weer, de omgeving en de ambiance.

En de prognose?  M'n tijd van 2 jaar geleden moet in ieder geval beter en we hopen dat we tussen 3u15 en 3u20 er vanaf zijn.  MAAR het blijft natuurlijk een zwaar parcours, dus we zien wel hoe het loopt, voornamelijk valpartijen en verzwikkingen vermijden dus goed uitkijken is de boodschap zeker op de plaatsen tussen zon en schaduwplekken in het bos, boomwortels, keien, kiezels...

verslag komt volgende week na de wedstrijd ..

20:58 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Na een lekkere M heb je de rust ook wel verdiend. Dat je daarna nog 2 mooie wedstrijdjes loopt en pr's behaald is een toetje.

Gepost door: Bjorn Paree | 07-06-10

De commentaren zijn gesloten.