25-04-10

verslag marathon Antwerpen

Voor mij geen file of autoleed op de dag van de marathon, vorige donderdag net op tijd gezien dat er voor zondag een speciale dagpas bestond voor slechts 2.5€, daar kon ik geen nee tegen zeggen.

Zo vertrok ik met de sneldienst die ruim 5 minuten te vroeg arriveerde aan m'n halte, de overstap aan't Astridplein voor tram 3 was daardoor ook vervroegd zodat ik om 8 uur m'n nummer al kon ophalen. En dan was het wachten, ook op de zon die gelukkig kwam opzetten zodat deze al heerlijk aanvoelde.

Iets na 9 uur begaf ik me dan al maar richting start, na eerst m'n bagage netjes afgegeven te hebben voor de rit naar de Groenplaats. Ik passeerde een bataljon wc's maar voelde me niet geroepen er gebruik van te maken, en zo kwam ik op een paar meter na helemaal van voor in de startbox en daar kwam ik Vince tegen. Samen de minuten verder afgebabbeld, af en toe een blik geworpen naar de cameramensen die hun best deden om mij in beeld te brengen al was het maar om een scherm mee op te vullen. Blijkbaar moet er iets falikant misgelopen zijn want tot mijn zeer grote verbazing kwam ik niet in beeld bij de reportage die Canvas uitzond.

2 minuten voor de start werd het eerste dranglint lostgemaakt en konden we ons gaan verbroederen met de elitelopers, veel konden we niet zeggen want al vrij snel daarna klonk het startschot.

M'n voornemen om de eerste helft tegen 15km/u te lopen voelde vanmorgend als ik opstond al iets te groots aan, een stijvere r-knie kon wel eens roet in het eten gooien. Maar ik zou naar m'n lichaam luisteren!!

De tocht tot aan de konijne(n)pijp liep vlotjes volgens schema, zelfs onder de 4min/km, de afdaling in de tunnel zorgde natuurlijk voor een euforisch moment: mocht je met dezelfde inspanning die snelheid kunnen volhouden de ganse marathon dan was ik weer iets dichter bij die elitelopers. Maar na dalen komt stijgen (in een tunnel toch) en dit bleef maar duren, tenminste dat vonden m'n kuiten toch.

Eens boven was het even m'n ritme terugvinden en tot km 12 zat ik perfect op schema aan 15km/u, maar dan was het tijd om gas terug te nemen en dit ging vanzelf. Ondertussen had Michael met (schoon?)ouders mij ook al weten te verrassen met een foto en een leuke aanmoediging.

De volgende 15 km's gingen ook naar wens (+14km/u), niet teveel naar m'n Garmin gekeken maar vooral de andere lopers en m'n gevoel gevolgd. Ondertussen al gretig gebruik kunnen maken van de overvloedige drankposten: elke keer 2 grote slokken en een flinke teug over m'n hoofd gegoten om af te koelen en mezelf op te peppen, want het was al veel te warm naar m'n zin (maar ideaal voor de vele toeschouwers).

km 28 was even een klein barstje in de race, een klein dipje zorgde voor een verval en ik haalde slechts 13.8 km/u, maar ik dacht even aan Carglass en het probleem was opgelost, maar het kostte me wel moeite. Ondertussen nog Supermario zien supporteren en enkele andere bekenden.

Maar vanaf km 33, het begin van het Rivierenhof begon de barst zich te verspreiden en was het volharden in het niet breken. De km tijden schommelden tussen, 4.22 en 4.29 min, maar dit zag ik pas achteraf, op het moment zelf was het doorbijten en de andere lopers proberen te volgen (of bij hen aanpikken die beter waren).

Als ik dan voor de 2de keer boven de konijnenpijp loop om de laaste 1.5 km te overbruggen, kon ik toch nog eventjes de kraan openzetten om een sterke finish te verwezelijken met achterlating van enkele andere lopers.

Als je dan de kasseistrook opdraaid en richter Grote markt loopt is het toch even genieten: het volk tiert uitbundig, alleen jammer dat je je ogen voor je op de grond moet houden want tegen 15km/u is een foute stap op de kasseien snel gezet en de eventuele gevolgen wil je niet hebben.

De laaste 50meter en je ziet de cijfers op de klok en dan zie ik dat ik een nieuw pr waar kan maken: met een bruto tijd van 2u56min54sec ben ik meer dan gelukkig en ik straal dan ook helemaal, en de fotograaf net voorbij de finish plezierde me om dit te vereeuwigen.

We zien morgen of overmorgen wel wat de netto tijd is,  ik hoopte wel rond de 2u 55min te halen, maar de laatste 10km, want dat stukje bepaald de eigelijke wedstrijd, zorgde er anders voor. Dus iets voor de volgende keer.

 

NETTO TIJD 2 UUR 56 MIN 50 SEC

47 ste plaats op 1544 starters
13de plaats M40

21:29 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Van harte gefeliciteerd met je PR!

Gepost door: Tiny | 25-04-10

knap je PR was al fenomenaal, maar in deze hitte is er op je nieuwe besttijd alleen maar meer glans gekomen! Proficiat!!

Gepost door: geert | 26-04-10

Kei goed! Amai kei goed gedaan! Proficiat met uw PR!

Gepost door: Carmen | 26-04-10

Super Ik verschoot om je na 9km zo dicht achter de snelle mannen te zien. Je liep maar net achter Frankie Leus, je kent hem wel van z'n blog. Aan de tunnel onder de Boomse steenweg had je echter al een goed stuk moeten prijs geven. Ik vreesde dat je te snel gestart was. Blijkbaar viel dat nog zeer goed mee en was het zelfs een beetje je planning. Het heeft ook goed uitgepakt zo te zien, nieuw PR! Altijd leuk! Ik hoop je tegen te komen in Brussel, kunnen we misschien nog eens een stukje samen lopen.

Gepost door: Michael | 28-04-10

beter laat dan nooit Ik zie nu pas je resultaat in Antwerpen,supper gelopen Wim!!!!! Dat is een erg mooie tijd!

Gepost door: Patrick Aerts | 11-05-10

De commentaren zijn gesloten.