28-03-10

nieuw PR - halve marathon

Deze week 4 trainingen en  1 wedstrijd gelopen:

maandag:   rustdag
dinsdag:     11.65 km - 12.4km/u - av hr. 129 - rustige duurloop
woensdag:  14.18 km - 13.6km/u - av hr. 140 - snelle duurloop +1.3km tempoloop
donderdag: rustdag 
vrijdag:       20 km - 12.7km/u - av hr.139 - snelle duurloop in bos
zaterdag:    10.1 km - 12.6km/u - av hr.132 -normale duurloop
zondag:      1/2 MARATHON - 15.4km/u - av hr. 158 - WEDSTRIJD

Misschien niet de ideale trainingsvoorbereiding naar een halve marathon toe, maar m'n hart ligt meer bij de echte wedstrijden waar de afstand minstens 30km is.

In voorbereiding naar een "snellere" Antwerp Marathon, kwam het toevallig goed uit om de halve marathon van St Jozef Olen mee te lopen, als snelheidstraining.

Echte verwachtingen had ik niet, maar ik hoopte wel tegen 15 km/u te kunnen lopen en als het even kon zelfs nog harder.

Om 14.10 uur vertrok ik thuis in een wisselvallig weertje, wat zonnestralen en donkere wolken in de verte. Onderweg af en toe zachte regen, maar toen ik m'n auto wilde parkeren langs het water begon het met bakken te regenen. Toch maar even in de auto gebleven en me daar al wat omgekleed, ik had echt geen goesting om al zeiknat aan de start te komen.

Als het dan wat zachter begon te regenen, me in lichte looppas met m'n uitrusting naar de parochiezaal gerept om me in te schrijven. Hier en daar een klapke gedaan totdat het een 15min voor vertrek was, om dan stilletjes naar de startzone te gaan.

Nog heel even wat ingelopen om dan uit de wind te wachten tot de startgroep gevormd werd. En gelukkig was de regen voorbij, zelfs tijdens de wedstrijd.

Een rustige start, even m'n plaats zoeken in de meute en ik kon m'n tempo lopen.
Ik merkte al snel dat er een hele grote groep voor mij liep en tegen een snel tempo. Even gecheckt wat de snelheid was (15km/u)  en dan maar aangepikt, om na 1.5 km deze groep achter mij te laten en me te focussen op de volgende groep.

Ik wist dat sneller lopen dan 15km/u een gok was om dit te kunnen volhouden tot het einde toe, maar ik voelde me goed en had niet de indruk dat ik me moest forceren. Dus liep ik lichtjes in op de volgende groep. Ook deze liep ik voorbij, ik ben geen kuddedier en zeker niet bij het lopen, een klein groepje wil ik wel volgen maar voor de rest wil ik plaats hebben.

De eerste ronde van 4.2 km liep ik tegen 3.53min/km, zo ook de 2de ronde, de 2de helft van deze 2de ronde kwam het groepje dat ik zo flink achter mij had gelaten mij stilletjes aan voorbij. Geen probleem, ik pik wel aan dacht ik, maar langer dan 1 ronde lukte mij dit niet, ondertussen was m'n gemiddeld tempo gezakt naar 3.55 min/km, ik hoopte dit te kunnen volhouden !!

Het groepje voor mij van 10 man begon uiteen te vallen, nu was het ieder voor zich, enkele heb ik kunnen voorbijgaan en anderen bleven voor mij verder afstand nemen.

De 4de ronde begon de vermoeidheid te kop op te steken en was het knokken om geen terrein te verliezen en zo kon dan de laaste ronde ingezet worden en probeerde ik m'n voorliggers die slechts een 20tal meter voor mij liepen bij te benen. Dit lukte niet echt, ik kwam wel dichterbij maar deze mannen hadden de meet ook al zien lonken.

De laatste km kondigde zich aan en alhoewel ik het moeilijker kreeg, gaf ik me niet gewonnen en door een stom toeval kon ik m'n voorliggers toch nog net achter mij laten aan de finish: 30-50m voor de finish reed er een ambulance (die het parcours gevolgd had), de finish lag rechts (waar hij reed) en m'n voorliggers dachten slim te zijn door hem langs rechts voorbij te gaan. Spijtig genoeg begon daar net de dranghekken en waren zij buiten het parcours verzeild  zodat ik kon profiteren en de ambulance langs links kon voorbijgaan om dan te finishen in een nieuwe sterke PR.  1u 22'22" of bijna 1 minuut sneller dan m'n vorige pr.

Dus missie geslaagd en een goed voorteken voor Antwerpen.

20:01 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Moeilijk Ik heb het ook even moeilijk gehad na Stein, lichte blessure aan de kuit. Nu terug goed op weg. Jij zo te zien ook hé! Knap werk in Olen en ik zie je waarschijnlijk wel in Antwerpen zeker? Ik zal er zijn aan de start om Carmen aan te moedigen.

Gepost door: Carmen | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.