08-03-10

Stein, (of een klein beetje zelfkastijding?)

Soms vraag ik mezelf af of ik niet een of andere vorm van sm heb, niet de slaapkamerversie maar een outdoorversie in de vorm van lopen.

Welk normaal mens zou het in z'n hoofd halen om 6 uur lang rondjes te lopen , in de kou met een snijdende wind, alleen voor de eer. Ikke dus !!

Na een blitztraining van 7 weken om van een marathontraining over te schakelen naar ultralooptraining, moest het gisteren dan gebeuren.

Een beetje onrustige nacht, maar met voldoende slaap, kon ik zondagmorgen om 7.30 uur opstaan (deze keer zelfs later dan in de week).
M'n normaal ontbijt genomen, vlug m'n drinken en gerief nagezien en iets na 8 uur stond m'n taxi (tevens bevoorrader van dienst in STein)  al voor de deur (m'n moeder dus).

Om 9.45 uur waren we ter plaatse, onze startnummers en chip opgehaald en dan was het zenuwachtig wachten in de hal van het zwembad (want buiten was het nog bar koud). Om 10.45 vertrok samen met Michael en nog een laatste zwerm lopers naar de startlijn, bibberend van de kou ( en de zenuwen).

Na overleg met Michael, besloten we om samen te starten, tegen tempo van 4.48min/km, maar hier slaagden we niet in. De eerste km' bleven we maar malen aan 4.40min/km, maar het voelde goed aan en zo passeerde het eerste uur, lopend en babbelend  - Na 1 ronde moest ik al even stoppen om m'n veter te strikken (stom als ik was had ik slechts de schoen met de chip dubbelgeknoopt), maar met een kleine versnelling was ik terug bij Michael.

Na 80 minuten lopen moest ik Michael lossen, vanwege een plaspauze, en dit keer kon/wilde ik het gat niet dichten om niet onnodig energie te verliezen. Ik merkte wel dat ik (on)gewild dichterbij wilde komen en dit lukte ronde per ronde, maar dit werd telkens teniet gedaan door enkele korte pauzes om te drinken en later nog eens door een plaspauze.

Na 3 uur had ik de 38km al ruimschoots overschreden, de 2de helft kon beginnen.
Nu was het uitkijken naar de 50km tijd, die bereikt werd naar 4 rondjes en zo kon m'n eerste doelstelling om de 50km onder de 4 uur te volbrengen al gevierd worden.

Ondertussen kwam ik in het moeilijkste deel van de wedstrijd, het eerste half uur van het 4de uur ging nog, maar dan kreeg ik wat last van krampen in m'n zij. Uiteindelijk heb ik dan maar even gewandeld om dit zo snel mogelijk weg te krijgen, ook besloot ik toen om meer water te drinken dan sportdrank om zo m'n maag meer te kalmeren.

Maar eens het 5de uur achter de rug was en de teller de 60 km gepasseerd was, kreeg ik nieuwe energie om het laatste uur nog volgas te kunnen volbrengen: met "slechts een dikke 12km" voor de boeg, wat echt niet ver is voor een gewone training kon m'n tempo opvijzelen, ik liep elke ronde voor wat ik waard was, stopte 1 keer om bij te tanken om dan weer een rondje af te leggen.

En als je dan hoort dat de laatste 5min ingaan, wil je nog niet stoppen! Je bent wel moe maar je weet dat je nog verder kan zonder jezelf in de vernieling te lopen!

TOOEEET, en de 6 uur was voorbij, m'n doelstelling om uit te lopen (al dan niet aangevuld met wandelen) was gehaald, en zelfs meer dan  72 km kunnen uitpersen.

Het duurde een hele tijd (+15min) vooraleer de officiele meter langskwam.
Gelukkig had m'n ma me al doorgestuurd om me op te warmen en de chip in te leveren en zou zij wachten op de official. Binnen trof ik ook een zeer gelukkig Michael aan die een wonderbaarlijke race liep, ik denk dat daar nog een mooie toekomst voor weggelegd is.

Nadien vlug naar de auto, bijtanken, wat eten en vlug naar huis.

Vanmorgend dan de officiele afstand gezien op de website: 72648,58 meter

Nie slecht voor een eerste ultraloop/6-uursloop, en dat met slechts trainingskm's/trainingstijd in te benen.

Vannacht een beetje rusteloos geslapen vanwege de vermoeide voeten en enkels, maar voor de rest valt het allemaal nog goed mee.

Gelukkig had ik vandaag een verlofdag en ben ik met vrouwtje lief een dagje gaan relaxen in de sauna in Herselt: goed voor het ontgiften??, in ieder geval deed het water deugd en de rust deugd.

 

17:28 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Knap debuut Super resultaat voor je eerste ultra! Mits wat meer specifieke training ben je zeker tot meer in staat. Ik raad je aan misschien ook eens een 50km te proberen, dat gaat je erg goed liggen. Ik had minder chance vandaag, ik ben begonnen met verbouwen. Zeker geen rustdag..... Bij mij was de schade ook verbazend genoeg, vrij beperkt. Misschien tot in Antwerpen, zal er zijn als supporter om later op de dag de 10miles te doen.

Gepost door: Michael | 08-03-10

WOW wat een geweldig debuut !!! Dat er nog maar vele mooie Ultralopen mogen volgen. PRoficiat !!

Gepost door: Bjorn Paree | 08-03-10

Proficiat Wat een geweldig resultaat voor je eerste ultra.

Gepost door: Tiny | 09-03-10

Chapeau Prachtige prestatie Wim, en dat voor nen eersteling aan een tempo van meer dan 12km/uur.

Gepost door: Marc | 09-03-10

De commentaren zijn gesloten.