01-02-10

weekoverzichtje

We sloten januari af met 20 loopdagen, goed voor 290.91 km: de laatste week deed ik volgende trainingen:

maandag:   9 km tempotraining in 40min33 - avg hr 139
dinsdag:     rustdag
woensdag: 11.3km normale duurloop in 54min04 - avg hr 136
donderdag:  9.41 km interval -1km snel - 1 km traag, vroegtijdig moeten stoppen vanwege gevoelige darmpjes - 42min27 - avg hr 141
vrijdag: receptie werk, met voldoende leffe'kes
zaterdag:   15.18km rustige duurloop in 1h16min21 - avg hr 138
zondag:    40.42 km - lsd (eerste helft rustig,2de helft normaal tempo) - 3u30min14  (inclusief sanitaire stop)- avg hr 136

Weektotaal 85.5km

opmerking:De loop van woensdag en zaterdag gaf Garmin een zeer onregelmatige en extreem hoge hartslag aan voor de eerste 3km, wat natuurlijk het gemiddelde serieus beïnvloedt. Zaterdag zorgde de overmatige drank van vrijdag nog voor een hogere hartslag dan normaal.

Zaterdagmiddag was dus al een serieuze opwarmertje voor de xxl duurloop van zondag, maar het was lekker zonnig en met een rustig tempo was het genieten van het landschap.

Zondag, de xxl loop, een tochtje naar de Lilse Bergen (4.5km) daar 10 toertjes gedaan van 2.9km en dan terug naar huis en ervoor zorgend dat de teller de 40km zou overschrijden.

Ik had een drinkbus bij van 600ml (echt heel handig om mee in uw pollen te lopen?!), ik zette deze neer bij aanvang van m'n eerste ronde om dan telkens een grote slok te nemen als een nieuwe ronde moest ingezet worden. Ondanks 2 sanitaire stops was het echt geweldig te lopen, ongeveer 90% van de tijd in sneeuw gelopen, soms goed moeten uitkijken waar de voeten te zetten.
Het doel om 40km te lopen leek aanvankelijk toch moeilijk, maar eens halverwege voelde ik me veel beter en liep ik zelfs iets sneller om probleemloos de rit tot een goed einde te brengen.(en m'n drinken was netjes op)

Eens thuis gekomen, voelde ik de vermoeidheid wel wat opkomen, maar eens bijgegeten en gedronken voelde ik me goed. (afgelopen nacht wel wat pijn gevoeld rond m'n R-Knie, dus opletten).

Vanmorgend, met veel tegenzin uit bed, totaal nog niet uitgerust, maar lichamelijk gezien had ik nergens last van!

De planning deze week zullen we flexibel aanpassen waar nodig...

20:43 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.