24-01-10

weekoverzicht

Deze week weer aardig wat km'tjes  (dikke 76km) gelopen in 5 opeenvolgende dagen:

maandag: rustdag
dinsdag:       10 km - 46min58 - avg hr 133 - snelle duurloop
woensdag:  10,5 km - 51min07 - avg hr 129 - rustige duurloop
donderdag: 10,7 km - 51min18 - avg hr 129 - rustige duurloop
vrijdag:         8.5 km - 40min09 - avg hr 130 - snelle duurloop
zaterdag:     36,6km - 2u49min18 - avg hr 139 - snelle lsd
zondag:   rustdag

Vrijdag waren m'n nieuwe loopschoenen aangekomen (gekocht via E-bay), dus na't werk direct ingelopen, ook de lange duurloop konden ze al hun ding bewijzen!

De lange duurloop is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk van Vlaanderen, met vertrek in Retie en zo, al bordjes volgend, de naar Beerse.

retie-beerse

Ondertussen werd de verschoven LPM marathon nogmaal verschoven, deze keer naar het najaar, zodat de eerste Marathon van dit jaar deze van Antwerpen zal worden.

Verder hoop ik in Stein mijn Ultraloop-debuut te kunnen maken. We proberen de lange duurloop stelselmatig uit te breiden totdat we 4uur aan één stuk kunnen lopen, wat ook al een hele opgave is. Voor een tragere loper komt dit ongeveer overeen met een marathon, maar ik probeer m'n gemiddelde snelheid toch rond die 12km/uur te houden (wat voor mij toch iets confortabeler loopt).

Ik wacht nog even met inschrijven, ik wil eerst zien hoe de trainingen verlopen. Dan nog enkele praktische problemen qua transport oplossen...

Het blijft een zware uitdaging, ongeveer dubbel zolang lopen dan m'n beste marathontijd, ongetwijfeld zullen de laatste 2uren zowel fysiek als mentaal zeer zwaar zijn, maar al wandelend geraak je ook nog een paar km verder.

M'n doelstelling is natuurlijk proberen de volle 6uur vol te krijgen en qua afstand hoop ik tegen de 70km te halen! (misschien wat overmoedig voor een 1ste 6-uursloop, maar je moet de lat ergens leggen!)

19:30 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zwaar zwaar weekje doe jij wel, dat zijn veel kilometerkes met enkele erg snelle erbij,mooi.

Gepost door: patrick aerts | 27-01-10

Stein Hey, tof! Ik hoop dat je trainingen goed meevallen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd ginder in Stein. Ik kan je vertellen dat het laatste uur alles bepaald..... Ik kijk er naar uit, van mij mag het al 7 maart zijn!

Gepost door: Michael | 30-01-10

De commentaren zijn gesloten.