30-12-09

Jaaroverzicht

Nu het jaar zo goed als voorbij is, even de tijd nemen om terug te kijken wat 2009 allemaal betekende op loopgebied!

Kort samengevat: het jaar begon zeer sterk, kende daarna een dieptepunt om langzaamaan er weer uit te kruipen om een sterk najaar te scoren. Dus meer positieve punten dan negatieve!!

Zo begon 2009 al met het doorbreken van de 3-uurs grens bij de Marathon in Genk in januari, zodat m'n eigelijke doelstelling voor 2009 al bereikt was.

Maar een mens is nooit vlug tevreden!! dus doortrainen om verder te pieken in het voorjaar en Antwerpen was the place to be.

Spijtig genoeg moest ik forfait geven, een beginnende stressfractuur zorgde ervoor dat ik een 6 tal weken me heel gedeisd moest houden: de wedstrijdplanning werd hierdoor naar het najaar verschoven.

Eind April kon ik geleidelijk aan weer beginnen en kozen we enkele joggings om stapsgewijs zowel de afstand als de snelheid op te voeren.

Dan volgde de warme zomer, gewoon doortrainen zonder te overdrijven, zodat ik in september weer zou schitteren: EN DAT GEBEURDE met een prachtige besttijd.

Dit bracht me in een roes, en Brussel volgde in oktober, een mentale inzinking gecombineerd met steken in de zij, strooide roet in het eten, de 3-uur grens werd net niet behaald, maar de eerste helft van de wedstrijd was geweldig.

De afsluiter van dit jaar was dan de natuurmarathon in Kasterlee, ook hier kon ik onder de 3-uur grens blijven. Ondanks het zware parcours zat ik zowel fysiek als mentaal sterk.

Ondanks de "geringe" trainingsomvang (zeker als je dit vergelijkt met andere snelle lopers) behaalde ik dus goede resultaten. 

De belangrijkste boodschap blijft immers een goede balans vinden tussen training-wedstrijd en gezondheid. EN positief blijven, doelstellingen aanpassen...

Aan alle bloggers / lopers een fijn jaareinde en een sportief - blessurevrij 2010

10:59 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een mooi jaar achter de rug...prachtig. Hopelijk nog PRkes voor 2010. Mijn beste wensen.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 30-12-09

Maak van 2010 een bijzonder jaar Wim. Zowel met het lopen als met je schieten.

Gepost door: Tiny | 30-12-09

2010 Toch een mooi loopjaar achter de rug. Mijn beste wensen en een sportief nieuw jaar toegewenst voor jou en je familie.

Gepost door: Dirkjogt | 01-01-10

Beste wensen voor een gezond en sportief 2010

Gepost door: Marc | 01-01-10

2009 ... enkel 't begin en 't einde onthouden, en 2010 wordt vast en zeker een topjaar!

Gepost door: geert | 04-01-10

beste toegewenst in 2010 en blessurevrij

Gepost door: steven | 04-01-10

De commentaren zijn gesloten.