30-11-09

nieuwe doelstellingen

Kasterlee is alweer meer dan 2 weken achter de rug. Nog lekker kunnen nagenieten van m'n resultaat, maar stilzitten zit er niet bij.

Eerst 2 volledige rustdagen genomen om m'n lichaam toch wat de kans te geven om te herstellen, maar veel last had ik niet van Kasterlee.  Een beetje stijvere onderbenen maar tegen woensdagmorgen was ik weer pijnvrij zodat ik woensdag al begon met een loopje van 10km, de eerste km's wat rustiger maar al snel kon ik m'n gewone tempo vinden en vasthouden.

Donderdag een hersteldag zodat ik het weekend weer goed kon trainen, vrijdag 11 km loslopen, zaterdag 17km en zondag een snelheidstraining van 11 km met de laatste 3.5km wind op kop.

Zo kon ik m'n eerste week afklokken met 4 trainingsdagen en 49 km

Vorige week hervatte ik m'n normale trainingsschema:
maandag: rustdag (mocht wel na 3 dagen lopen)
dinsdag: 11 km rustige duurloop
woensdag: 12 km snelle duurloop
donderdag: rustdag
vrijdag: 11 km snelle duurloop -5km droog, 6km in GIETENDE REGEN
zaterdag: 25.4km normale duurloop - 1ste km droog, dan 18km in GIETENDE REGEN op onverhard terrein (lekker vettig dus), om vervolgens terug te keren met droog weer maar dan wel kletsnat en wind op kop !!
zondag: 11 km tempoloop, genietend van het droge weer

Niet altijd plezant om in slecht weer te lopen , maar eens je nat bent is het niet erg meer, en in de natuur heeft dit ook z'n charmes. Zolang je maar op tijd thuis bent voor je verkleumt bent.

Ondertussen me ingeschreven voor de LPM marathon op 10 Januari, ik probeer het niveau dat ik nu heb nog wat aan te scherpen zodat ik in Genk weer op volle toeren kan gaan (richting 2h55 ).

En dan bekijken we de Ultracup eens, welk soort wedstrijden ik de rest van het jaar wil meedoen: een 50-er zie ik al wel zitten !!

21:16 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

LOOP Ja Wim op 3 januari een 50 km in schinnen(Nl)
Michael zal daar ook deelnemen.

Nog veel succes.wavk9

Gepost door: Eddy Andries | 02-12-09

Ultracup Veel succes met de ultracup! Volgend jaar heb ik er geen tijd voor maar in 2011 zal ik me als alles goed zit ook eens aan wagen. Wat die 50-er betreft is Gistel misschien een goede keus. Het is nog in België en het gaat over 5x10km, goed dus om eigen bevoorading te laten aanrijken. De 6-uur van Stein is ook altijd een goede keus om die verplichte ene ultra te lopen. Bij die loop kan je zelf zien hoe ver je gaat hé. Heb vorig jaar daar m'n eerste ultra gelopen en moet zeggen dat dat direct naar meer smaakte. Ik zal er trouwens ook zijn en wil er voor een mooie afstand gaan. Kijk wel uit als je echt wil gaan voor 12 races dat jej jezelf niet overbelast hé. Succes in ieder geval.

Gepost door: Michael | 02-12-09

prettige pretigge feestdagen en een gelukkig en sportief 2010 gewenst !

Gepost door: patrick aerts | 22-12-09

De commentaren zijn gesloten.