15-11-09

13 op 13

Vandaag was het zover, m'n 13de marathon gelopen en dit werd beloond met een 13de plaats en in een zeer goede tijd! 13 is voor mij zeker geen ongelukgetal.

Iets voor de zevenen opgestaan, m'n ontbijt genuttigd, wat tv gekeken om de tijd te doden. Christine en Jolien gingen mee om te supporteren, dus voor hen ook geen uitslaapdag.

Om 9 uur vertrokken zodat we tijdig ter plaatse waren, het weer was triestig: regen, regen en nog eens regen, dat voorspelde een heerlijk parcours en twijfels met welke kledij we gingen lopen.

Christine en Jolien, samen met m'n schoonouders (die later toekwamen) zochten al een plaatsje uit net na de eerste km zodat ze een goed overzicht hadden.

Vertrokken met een windvestje met daaronder een t-shirt en een singlet. Het vestje ging na 500m uit (het was ondertussen gestopt met regenen) en kon zo naar onze supporters gegooid worden, na 2.5km volgde m'n t-shirt. De start verliep voor mij rustig, een beetje ingesloten geraakt tussen andere lopers, maar blijkbaar liepen ze aan m'n vooropgestelde tempo van 4.12min/km, dus kon ik rustig meepeddelen.

Geleidelijkaan versnelde ik m'n tempo zodat ik stilletjesaan meer naar voren kwam.
de eerste 10km verliepen zeer vlot, het terrein was vochtig tot drassig: dus uitkijken waar je je voeten zette was aan te raden. De wind was wel beetje een spelbreker dit eerste gedeelte, maar het ging wel.

Dan volgde het bosgedeelte, even aangesloten bij een groepje waar ook de eerste vrouw (halve marathon) meeliep, vervolgens ervoorbij om zelf kop te trekken en hun in m'n kielzog mee te nemen. Kort daarna begon het bosgedeelte toch wat vettiger te worden en was voetzetting belangrijk om niet uit te schuiven, ik kon het tempo nog vrij goed volhouden, de achtervolgers hadden meer problemen.

Dan kwam het gedeelte aan de Hoge Mouw , met de beruchte kuitenbijter en zandvlakte. Dit jaar was heel het stuk tot aan de zandvlakte een spektakel. Waar je in de vorige edities hier nog goed tempo kon lopen was het nu vechten in het mulle zand. Blijkbaar had iemand het lumineuze idee gehad om traktors/bosmachines het gewone bospad te vernielen en te vervangen door ruwe wielsporen (wel goed dempend maar niet ideal om snel te lopen). De laatste 3km van de eerste ronde konden we een beetje recupereren om dan de 2de ronde in te zetten.

De eerste 10km van de 2de ronde kon ik aansluiten bij iemand die me voorbij stak en m'n tempo van 4.12min/km kon blijven volhouden. Het was met momenten wel tanden bijten om blijven aan te pikken maar een gratis lift was meegenomen.

De 2de keer dat ik in het bos moest, voelde ik dat m'n krachten er bijna volledig doorzat, benen begonnen te protesteren, met een licht branderig gevoel. Bergop met lood in de schoenen en bergaf proberen de schade wat te beperken en vooral erop letten dat ik niet te hard zou gaan, ik stond niet stevig/stabiel genoeg om nog voluit te kunnen gaan (als dat al kon).

Het Tempo zakte al snel tussen 4.20 - 4.50min/km, (de voorsprong die ik had opgebouwd de eerste ronde was al opgebruikt bij het ingaan van de 2de ronde). Dus een PR-tijd zou het zeker niet worden, maar ik zou strijden tot de laatste meter. De laatste 2km hoorde ik een achterligger aankomen (met een uitbundige begeleider), maar ik was niet fit genoeg om hem voor te blijven, zelfs aanpikken lukte niet.

De laatste 500m probeer ik nog alles op alles te zetten om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten,  100m voor de finish zie ik m'n supporters al roepen en springen want zij hadden het al gezien : ik ging op dit parcours een supertijd neerzetten van:

2 uur 58 min 36 sec en eindigde daarmee 13de van de ca.340 deelnemers, daarmee was ik ook de laatste deelnemer die onder de 3 uur binnenkwam.

M'n missie en m'n loopjaar was daardoor meer dan geslaagd.

Vanavond dan nog vlug een wedstrijdje gaan boogschieten, en ook hier lukte het heel goed, gewoon een superdag.

21:14 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met een marathon op zulke ondergrond onder de magische grens van 3 uur.

Gepost door: Tiny | 15-11-09

een supertijd gelopen Proficiat met je prachtprestatie Wim, ik ken het parcoer goed en dan een dergelijke tijd neerzetten,chapeau....

Gepost door: patrick aerts | 16-11-09

Ik Michael was 26 ste met een tijd van 3u08.

Gepost door: Michael | 25-11-09

De commentaren zijn gesloten.