04-10-09

marathon Brussel

Vanmorgen, op tijd uit de veren (5.45h), vlug wat eten en zien dat ik alles bij heb. Rond 6.35 u vertrok ik naar Brussel.

Even m'n weg moeten zoeken (van het pad verdwaald geraakt en ineens gebruik gemaakt van een vroege sightseeing), maar m'n richtingsgevoel stuurde me recht naar de wetstraat (en toch werk ik daar niet).

Veel tijd had ik al niet meer, vlug nummer afhalen, m'n rugzak terug naar de auto gebracht en dan naar de start. 8 min voor vertrek zat de start al goed gevuld met lopers, m'n baan gemaakt tot gans van voor waar ik thuis hoor (net na de toplopers dan). Ik had me maar voor de roze ballon (2.59h) gezet, zodat ik niet in die meute zou terecht komen.

Na een kort interview met afscheidsnemer Rik Ceulemans klonk het startschot en weg vlogen we.

De eerste km's vlogen echt voorbij, aan een tempo dat veeeel te snel was, maar bergaf en opgedweept door de ervaren lopers voelde dit toch goed aan.

De 2 tunnels die we doormoesten zorgden al voor een eerste serieuzere beklimming (toch een iets te hoge hartslag dus goed opletten), daarna richting Terkamerenbos (allemaal vrij vlot en ook volledig onbekend terrein).

10 KM in 40'53" - 66ste plaats, behoorlijk snel, maar nog steeds confortabel
Kort daarna komt de eerste vrouw aansluiten, dan weer voorbij, dan weer achter.
Efkens mee genieten van de extra aanmoedigingen en we tjokken verder, dit duurt zo voort tot km 19.

Hier begint een lange (niet al te steile ) helling, tempo zakt weg want het klimmen blijft maar duren. Blijven doorzetten en zeker niet jezelf opblazen, hier vindt ik een loopmaatje.

21.1 km in  1h27'55" - 61 plaats: de Roze ballon loopt nu slechts op 50m achter ons.

24km, we zien aan de andere kant de eerste koplopers (4 Kenianen en Rik Ceulemans)

De roze Ballons met aanhang loopt ons voorbij na 27km, m'n tempo blijft ok maar blijkbaar nog niet snel genoeg om bij hen te blijven!

km 29,  een moeilijk moment, ik stop even om rustig en verlies 10-15sec.

30km in 2h06'16" - 97 plaats : m'n loopmaatje heeft zich opgeblazen en moet met vuurrood gezicht zich aan een slakkegang zetten, ik moet alleen verder met een lange beklimming in zicht

km 32.5 een 2de stop, met wandelsessie, de zijsteken worden erger (nog niet rampzalig), maar verhinderen me m'n gewenst tempo te halen (misschien dat even wandelen helpt?)

Na 36km komen we samen met de Halve Marathonners, op zich geen probleem, snelheid ligt ongeveer gelijk, maar je kan je moeilijk met hen vergelijken (wie is wie nu?)

km 38, een lange beklimming zorgt weer voor een tempodaling, maar de ik voel me terug super, geen last meer van zijsteken.

km 41: de laaste beklimming, het blijft lukken, de benen voelen nog goed.

De laatste km is het lekker afdalen en kunnen we terug genieten van de zwaartekracht om aan snelheid te winnen, dan volgt een laatste kasseistrook tot aan de grote markt en het zit er op!

brutto tijd 3h01'00" -   netto  3h00'55" - 90ste plaats - 24ste cat m40

conclusie: NIET GESLAAGD en toch GESLAAGD

Ik heb wel geen -3h tijd maar ik heb een goede race gehad, volgens m'n Garmin had ik zelfs 42.84 km gelopen en dit gemiddeld aan 4.13min/km, dus volgens Garmin ben ik wel geslaagd, maar da's nie officieel.

Een mooi parcours met hindernissen , mooi weer en met ambiance

last but not least: ik was op den TEEVEE (weliswaar als "recreant"), de blauwe loper helemaal rechts in beeld.

marathon Bxl 2009

21:23 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een mooie prestatie Wim!!

Gepost door: Tiny | 04-10-09

Volgende keer eens lachen als ge de camera passeert hé

Gepost door: Smurfineke | 05-10-09

Proficiat met de geweldige prestatie ! Net niet onder de 3u maar dat gaat je echt nog wel lukken. In mijn herinnering is Bruxelles niet het meest vlakke parcours.

Gepost door: Bjorn Paree | 05-10-09

knalprestatie geen sub 3u, maar wél een dijk van een prestatie! Proficiat!!

Gepost door: geert | 05-10-09

Knappe prestatie Wim, je moet al over goede papieren beschikken om in Brussel rond de 3 uur te finischen.

Gepost door: Marc | 07-10-09

pracht prestatie Wim En binnen bijna de 3hoo grens,een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats, mooi geschreven verslag ook.

Gepost door: patrick aerts | 11-10-09

De commentaren zijn gesloten.