13-09-09

IFF 2009

Vanmorgend om 6h20 uit m'n bed,dus vroeg !!Ja voor je hobby heb je normaal wat meer over dan voor je werk (of je werk moest ook je hobby zijn)

Eerst (zoals elke zondag als ik opsta) op de weegschaal: 61.8 kg, niet echt veel bijgekomen de laatste dagen, dus echt veel reserve is er al niet

Daarna koffie gezet, mezelf gewassen en geschoren (zodat de stoppels al niet voor extra luchtweerstand zorgden) en dan rustig gegeten. Onder tussen was Christine ook opgestaan samen met Jolien, want we zouden met z'n 3tjes op missie gaan: ik voor de marathon, zij voor het dansoptreden van het rolstoeldansen in de namiddag in Oosterzele.

Om 7h35 vertrokken we richting kust, het begon al ferm de miezeren hier, nie erg voor de loper maar voor de toeschouwer nie echt tof!  Iets na 9h00 waren aan de vismijn in Nieuwpoort: borstnummer ophalen, wat rondhengelen, aanschuiven aan de wc voor het laatste beetje uit je lijf te krijgen want onderweg wil je er niet mee zitten.  9h50 begeef ik stilletjesaan naar de start en schuif door tot helemaal aan de eerste lijn. Korte uitwisseling van ditjes en datjes aan de lijn, nog een dankwoord voor de burgemeester.

Net voor de start schuiven we nog 50 meter voorbij de startlijn (anders kwam de afstand waarschijnlijk niet goed uit - kunnen ze ook gewoon de startlijn verzetten natuurlijk) en dan klinkt het startschot.  Met de start was ik ongeveer op de 4de lijn beland en daardoor was het even je weg banen.

De eerste km liep te vlot, zonder dat ik er erg in had liep ik aan 4.05min/km, de 2de km zelfs aan 3.59, dus oppassen dat je niet te hard ging was de boodschap. De stevige rugwind was een welkome aanmoediging. Alles liep vlot, de eerste 14km waren na 56min56' al achter de rug. Dit beloofde al een mooie snelle koers.

Tot km 18 was m'n tijd per km onder de 4.10. Aan de IJzertoren kreeg ik wat bevoorrading van onze hulptroepen. Daarna ging het wat "trager" , van km 19 t/m 26 was het tempo nog altijd tussen 4.12 - 4.14. Op 21km liep ik op de 34ste plaats van de 350 deelnemers. Ondertussen hadden we de Ijzer achter ons gelaten en gingen we recht naar Ieper, vanaf dit stuk had ik een goed overzicht hoever m'n eerste voorliggers voor me liepen en stelselmatig kon ik hier en daar eentje inhalen.

Van km 27 tot 32 was m'n tempo nog altijd sneller dan 4min17/km. Km 33 was een moeilijkere bevalling, ik werd eerst goed aangemoedigd door vrouw en kind en kreeg een stuk banaan als extra drive, maar de helling, de korte bochten en de brug zorgde toch voor een moeilijk moment, maar m'n voorligger had hetzelfde voor. Even rustig mezelf vinden dan stilletjes aan m'n voorligger maar voorbij gegaan.

km 36-38 kon ik terug versnellen naar 4.16-4.18min/km wat er weeral voor zorgde dat ik enige deelnemers kon voorbij gaan.

Km 39 was weer net ietsjes trager, maar in m'n hoofd was ik al lang de km's aan het aftellen en met de finish zo dicht bij kan veel: dus doorbijten en niet afgeven

op km 41 lag ik al op de 25ste plaats, maar de laatste 800m kwam een iets kwiekere loper me voorbij, aanpikken lukte niet, dus proberen zo kort mogelijk bij te blijven tot de finish.

De laaste rechte lijn zie ik Christine al huppelend me luidkeels aan te moedigen, ik zie de klok en ben verrast als ik zie 2h57'08" en kort stukje nog alles geven ik blij en voldaan vlieg ik de finish over in een nieuwe supertijd van:

 

2 uur 57 minuten 19 seconden

Ik voelde me vandaag blijkbaar super, de rugwind heeft zekers meegeholpen, m'n verkoudheid heeft geen roet in het eten gegooid: kortom: alles klopte.

21:18 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Van harte proficiat met deze supertijd Wim.

Gepost door: Tiny | 13-09-09

Proficiat hoor...prrachtige tijd heb je neergezet.
Geniet van deze mooie prestatie. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 14-09-09

IFF Prachtige tijd, Wim, proficiat zenne!

Gepost door: Koen | 14-09-09

Van Harte Gefeliciteerd met deze supertijd !!

Gepost door: Bjorn Paree | 14-09-09

Knappe prestatie Wim, dat is al 2 keer onder de 3 uur.

Gepost door: Marc | 14-09-09

De commentaren zijn gesloten.