30-08-09

10 mijl - nieuw pr

Afgelopen vrijdag reed ik naar Wortel (Hoogstraten) om m'n geluk nog eens te beproeven op de 10mijl. Het is zeker geen snel parcours, 50% verhard, 50% onverhard (paden en los zand). De harde wind was ook een extra moeilijkheidsfactor dit jaar.

De start trok al op nix, ik stond een dikke 5m achter de startlijn, een aantal lopers had zich steevast op de voorste lijnen gezet, alhoewel het in mijn ogen nooit snelle lopers konden zijn, maar ja t'is dan ook geen WK hè.

Gelukkig vond ik na 100m eindelijk een opening om de tragere meute voorbij te snellen, vervolgens rustig in m'n beoogde tempo van 4.00min/km gaan lopen, de eerst km afgeklokt in 4.09min/km. De 2de km ging beter, maar toch even een kleine hapering gehad omdat ik mezelf aansloot bij een groepje terwijl hun tempo iets te laag lag, ik moest even een opening zoeken om ze voorbij te huppelen: km 2 in 3.58min. Na 2.5km begon dan het onverharde gedeelte, de eerste 2 km hier kon ik nog een goed tempo halen omdat de wind in de rug zat, maar eens de richting windop veranderde en dit gecombineerd met een moeilijker terrein ging het tempo toch wat naar beneden.

1.5km voor de eerste doortocht kwamen we terug op de weg, gelukkig, tempo herstel zat er niet echt in , voornamelijk mentaal/fysiek herstellen .

De 2de ronde is traditiegetrouw knokken, en op zoek gaan naar je voorliggers. Op de langere rechte stukken was het makkelijk ze te zien en kon je nagaan of je ze naderde of niet. Ook hier was het onverharde gedeelte weeral knokken, maar gelukkig kon ik al snel merken dat m'n voorligger dichterbij kwam.

De laaste km nog even tanden bijten en zo kon ik 1 voorligger inhalen en achter mij laten en zelfs finishen in een nieuwe pr van 1 UUR 4 MIN 59 SEC, toch 1min33 sec rapper dan m'n vorig record (van vorig jaar) op hetzelfde parcours.

Gisteren nix gelopen om vandaag m'n laaste 32'er te lopen als voorbereiding voor de IFF Marathon. Het was aangenaam zomerweer, niet te warm, alleen begon de zon op den duur wel warm aan te voelen, met zweten als gevolg. Deze keer rustiger gelopen zodat m'n tempo en hartslag goed lagen: 12.1km/u tegen gemiddelde hsm 135.

Deze week iets minder km maar wat meer spelen met snelheid.

19:19 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Een mooi PR alleen jammer dat de trage lopers het verstand niet hebben om achteraan te starten. Ikzelf behoor ook tot die laatste categorie en ga altijd op 3/4de van het deelnemersveld staan en daar eindig ik dan ook meestal.

Gepost door: Spencerwoman | 30-08-09

Een mooi PR op een moeilijke afstand. Altijd lastig inschatten. Het is geen 10 maar ook geen HM.

Gepost door: Tiny | 30-08-09

knap! een pr lopen op zulk parcours laat het beste verhopen voor je marathon ... succes!!

Gepost door: geert | 31-08-09

PR Proficiat Wim, ik had je uitslag al in de krant zien staan ..

Gepost door: Edith | 01-09-09

mooi blogje en nog veel trainingsgenot aan de vele km zoals ik doe zoverder

Gepost door: gerry | 10-08-11

De commentaren zijn gesloten.