24-08-09

voorbereiding marathon

Nog minder dan 20 volle dagen, en ik start m'n 11de marathon. Net zoals m'n allereerste marathon koos ik voor de IFF marathon, dit jaar meetellend voor het BK, niet dat ik daar iets te betekenen heb, maar anderzijds weer een kans om jezelf te meten met anderen. Hopelijk zijn er voldoende lopers die rond de 3 uur lopen, dat zorgt altijd voor een extra stimulans om mee te gaan.

We gaan er niet vanuit dat we er een PR kunnen lopen, of we moesten ons excellent voelen. De voorbereidingen vlotten goed, maar het niveau van het voorjaar heb ik nog altijd niet.

Vorige vrijdag eens een tempoloopje van 14 km geprobeerd tegen 4 min/km. Het was zwaar afzien. De eerste km zat ik al met 60m achterstand, dewelke ik pas na 6km kon halveren naar 30m (wel met tegenwind). Maar het laatste stukje tegen de wind ging ik niet echt meer vlot zodat m'n achterstand terug opklom tot 60m, gewoon volhouden en niet forceren was de boodschap. Na 8.5km een stop gemaakt bij m'n ma, bijgepraat (en uitgehijgd) en daarna de laatste 5.5km met volle moed terug begonnen. Het begin was echt pijnlijk in de kuiten, maar km voor km ging het beter en kon ik m'n tempo halen: totaal uitgelopen (in 2keer dan wel) tegen 4.05min/km.

Zaterdag recup en zondag stond er een lange duurloop van 30-32 km voor de boeg: ik zou langs de vaart naar Turnhout lopen, daar het Bels lijntje volgen tot ik de grote baan van Weelde-Merksplas zou kruisen om vervolgens de hoofdweg (inderdaad vrij saai, maar er was geen beter alternatief en rechtsomkeer vond ik onnozel) naar Merksplas te nemen en via de Kolonie naar Beerse te lopen.

Het ging vrij goed, vele plaatsen door de schaduw kunnen lopen zodat de hevige zonnestralen konden vermeden worden. Het tempo varieerde tussen de 5.00 en 4.40min/km, dus zeker niet altijd egaal, maar dat was owv wegdek/wind/e.d.

Bij thuiskomst, was ik toch blij dat de zetel op mij stond te wachten zodat ik wat kon bijtanken en rusten. Ondertussen kon ik de WK marathon voor vrouwen volgen op tv - die gingen toch weer net iets rapper en met veel meer zon !!

7 mrt

 

19:59 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.