28-06-09

warm loopweer

Efkens nog in't kort over de Domestic5k van Beerse: Dit jaar met de fiets naar het centrum gereden zodat ik m'n reservekleren kon meenemen. Christine was die dag ziek dus moest ik het deze keer even alleen klaren. Vlug m'n startnummer opgehaald, dan m'n loopoutfit aangetrokken en eventjes gaan warmlopen. Bob startte 4 minuten voor mij en zei me dat ik hem zeker zou dubbelen. Dit gebeurde effectief, maar dan wel pas in de laatste 2-300m voor de finish (ik had hem vooraf gezegd dat owv het tijdsverschil ik hem pas heel laat kon passeren als ik nog fit genoeg was).
M'n streefdoel van 18' tot 18'15" zoals ik hoopte heb ik niet kunnen halen. De eerste km ging goed, maar ik voelde m'n mond al vrij snel dichplakken. Het weer was me net iets te drukkend, ook de kleine parcourswijziging waardoor we eventjes last hadden van vals plat en een briesje zorgden voor een echte uitdaging. Dus ik wist al vrij snel dat een nieuw record niet voor vandaag zou zijn, ik zou gewoon alles geven wat er in huis was en met een hrm van 163 en max 175 (100%) kon ik niet anders dan tevreden zijn. Afzien kan leuk zijn maar ik ben zeker geen "es emmer", die korte loopjes zijn niet echt mijn ding, maar een leuk intermezzo om te zien wat er in huis is en hoe je tov anderen presteert.

Nadien heb ik 2 dagjes rust genomen zodat m'n benen konden herstellen, vorige zondag dan een "lange?" duurloop gedaan van 11.7km om de week af te sluiten.

Deze week 4 keer gelopen met weektotaal van 53km:
maandag : rustdag
dinsdag : snellere duurloop van 13.3 km - Lilse Bergen
woensdag : rustdag
donderdag : snellere duurloop van 10.3km - Giels Bos
vrijdag: rustdag
zaterdag: duurloop van 9.3km in Beerse- jaagpad + baan - namiddagje Boogschieten in de warme hete zon (zwakkere eerste helft met een sterke 2de helft)
zondag : 1/2 Marathon in Poppel - wedstrijd

Vermits ik al verschilldende maanden nog niet meer dan 15 km gelopen heb, was de conclustie al snel genomen dat deze halve marathon niet meer dan een trainingswedstrijd was. Ik had de Garmin ingesteld op 4'17"/km en hoopte dat ik dit kon klaren met dit weertje. Spijtig genoeg was de start pas om half 3 ipv 2 uur (zoals eerder aangekondigd), want 15min na de start begon de hemel uit te klaren en was de zon onze grootste vijand.

Ik startte rustig, maar na 1km had ik toch een lichte voorsprong op m'n schema, ik bleef m'n tempo gewoon handhaven, ik liep gewoon gelijke tred m'n voorligger, maar dan 20m achter hem. Na 3-4 km begon dit klein groepje uiteen te vallen en zo heb ik er dan 2 kunnen inhalen. Na 10km, een hoop gehijg en gezweet kwam m'n eerste achterligger kort achter mij lopen. Ik liet hem rustig passeren, eventjes aangepikt maar iets later maar gelost, m'n tempo begon te zakken. Dus, verstand op nul en louter op gevoel verder gelopen. Als ik 2km later zie dat m'n voorligger ook werd ingehaald wist ik dat m'n voorligger het ook moeilijk had.

Af en toe flink rond m'n hoofd kunnen zwaaien om die zwerm dazen van me af te houden (dat is het nadeel van een grote ronde met veel km's tussen de velden) en voor de rest was het aftellen naar de finish. De warmte slokte m'n energie op en er restte me niet veel anders dan te lopen tegen een aanvaardbaar tempo zonder kapot te gaan. Pas de laaste km kon m'n tempo nog lichtjes naar boven.

Na 1uur 28min 57 sec was de hel dan eindelijk voorbij, vlug m'n drankjes gepakt, de schaduw opgezocht en de cooling down kon beginnen.

Ik eindigde 5de (in een klein deelnemersveld), mocht m'n conditie iets beter geweest zijn en de temperatuur iets lager, was een 3de plaats zeker haalbaar geweest. Maar zoals reeds vooropgesteld, was dit slechts een duurlooptraining aan ca. marathontempo zodat de km's weer in de benen komen.  Een echte wedstrijdtempo op de halve marathon zal september/oktober zijn.

Zo zitten we weer voor het eerst boven de 50 weekkm's en is er eveneens een start gezet met de lange duurlopen boven de 20km, de rest komt wel, nu stilletjes opbouwen en van het weer genieten

19:44 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

knap zo!! schitterende prestatie, zeker gezien 't weer!

Gepost door: geert | 29-06-09

Ondanks het weer, heb je toch een knappe tijd gelopen.

Gepost door: Marc | 29-06-09

Goed nieuw! Je wordt weer stillaan de ouwe, nog even en je loopt weer als vanouds! Goed bezig met je revalidatie, blijven opletten dat je niet te snel wil gaan... Succes!

Gepost door: Michael | 23-07-09

De commentaren zijn gesloten.