13-06-09

NIEUW PR OP 10KM

Na een lange tijd geen wedstrijden gelopen te hebben, volgt er nu een (kleine) boom van wedstrijdjes.

Het begon vorige week vrijdag in Weelde, toen liep ik daar de 13.5km. bedoeling was om tegen 4.15min/km te lopen, maar het gevoel was iets beter. Vanaf de start al iets vlotter gestart en ik voelde dat ik dit wel moest kunnen volhouden. 6 Rondjes van 2.25km moesten er gelopen worden, de laatste ronde heb ik m'n tempo versneld om een scherpere tijd te kunnen klokken: 56min 6 sec,  net niet goed genoeg voor een podiumplaats (het aantal deelnemers was ook niet zo groot, dus minder concurrentie).

Afgelopen woensdag was het dan in Hoogstraten te doen om de 10km tijd proberen te verbeteren, of tegen 15.5km/u gemiddeld te lopen. Het weer was ideaal: fris met af en toe een lichte motregen. Ik stond vrij ver vooraan zodat de start vlot verliep, het liep zelfs zo vlot dat ik na 1km toch maar besloot om gas terug te nemen omdat het tempo te hoog lag (3.42min/km). Na 3km wist ik dat het hard knokken zou zijn, een lichte steek in m'n zij wist me dit te vertellen. Dus geen versnellingen, enkel vlot meedraaien en af en toe toch iemand inhalen. De eerste 5km liep ik in 18'50" wat zeker niet slecht is.
En nu het 2de gedeelte aangebroken was en het deelnemersveld flink uitgedund was, werd het enkel nog aftellen, elke 500m was 500m minder afzien. Hier en daar enkele bekenden gezien die me aanmoedigden (het blijft toch fijn en je put hier toch wel kracht uit). 1.5km voor de finish pep ik mezelf nog wat op om gas bij te geven. Gelukkig stak er net iemand mij voorbij zodat ik in z'n kielzog kon blijven. Tot 300m voor de finish ging dit vlot en toen begon de spurt naar de eindmeet. M'n pacer kon ik niet bijhouden maar toch liet ik me niet kennen en spurtte op mijn tempo tot de meet, aankomst net na de 3de dame in 37min 38 sec en daarmee m'n PR op de 10km met 48sec scherper gezet. Nadien nog wat hier en daar gestaan om een klappeke te doen.

Maar deze 2 wedstrijden waren slechts snelheidstrainingen voor de ultieme wedstrijd voor volgende week: DOMESTIC5K in Beerse op 18/6:  5km lopen tegen de klok, elke minuut start een loper, een gevecht tegen jezelf, je kan niet terugvallen op anderen, het blijven 5000 lange, eenzame maar vooral zeer uitputtende km's.
Liefst zou ik m'n tijd van vorig jaar willen kloppen (18min 25sec) en onder de 18min willen eindigen, maar we zien wel. We hebben nog een paar dagen om wat intervallen in te lassen.

Tot na 18/6

11:05 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

sterk sterk gelopen Wim das al een behoorlijk tempo hé , succes op de vijf km dat zal serieus afzizn worden ( maar das snel vergeten na een nieuw pr )

Gepost door: roadrunnerke | 13-06-09

Knap gelopen Wim .. ik heb je niet gezien woensdag. Succes donderdag in Beerse.

Gepost door: Edith | 13-06-09

Een mooi PR Wim gefeliciteerd hiermee.

Gepost door: Tiny | 13-06-09

Veel succes volgende week in Beerse, zelf zal ik er dit keer jammer genoeg niet bijzijn. Hopelijk volgend jaar weer wel.

Gepost door: Marc | 14-06-09

knappe PR Sterke prestatie Wim en succes in Beerse!!!

Gepost door: patrick aerts | 15-06-09

De commentaren zijn gesloten.