10-05-09

eindelijk terug

Yes, we zijn terug begonnen.

Na 1 maand op non-actief gesteld te zijn vanwege begin van een blessure, hebben we niet stilgezeten.

In't begin wat zwemmen afgewisseld met peddelen op de hometrainer, later overgeschakeld naar gewoon fietsen en tussendoor peddelen op de hometrainer.

Echt peddelen was het wel niet, eerder doorfietsen, zo was de kadans minstens 100, zelfs oplopend tot 120-125. Op die manier hartslag wat hoger krijgen (met het nodige gezweet, want binnen heb je zo weinig verkoeling) zodat het lichaam het "werken" niet verleerd. 2 keer gaan fietsen , 30km tegen 28km/u en 50 km tegen 27km/u, zalig zo snel overal door te kunnen vliegen, af en toe was wind en het wegdek wel een goede tegenstander.

Uiteindelijk gisterennamiddag dan m'n eerste stapjes weer gezet: 6.4 km tegen gemiddeld 12km/u. In het begin voelde het wat onwennig aan, maar geleidelijkaan ging het beter, alleen was m'n hartslag veel te hoog (dus toch veel te hard gelopen): 149 gemiddeld.

Deze voormiddag een tempotraining gedaan, wilde eigelijk gewoon iets rapper zijn dan gisteren, maar ik had er zin in. 8km gelopen, de eerste km was wat inlopen, maar elke volgende km werd sneller en sneller zodat we de laatste km tegen 14.5 km/u liepen. Zo kwam ik uit op een gemiddelde van 13.5km/u met een piekhartslag van 173 en gemiddeld 160. (ter vergelijking: deze waarden had ik bij de halve marathon in Eindhoven maar dan tegen 15.2km/u).

Maar wat belangrijk is , de start is gezet, we gaan niet overdrijven in afstanden. Deze maand is het belangrijkste om terug 4 tot 5 keer per week te lopen met als doel de 10mijl in Malle en later een snelle tijd op 18juni in Beerse op de Domestic5K, ondertussen pikken we nog wel wat joggings mee.

IT'S NICE TO BE BACK !!!

 

21:10 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Niet te vlug teveel willen en rustig terug opbouwen!

Gepost door: Tiny | 10-05-09

Even tijd om blogjes te lezen. Oei dat is niet zo goed dat je even out bent geweest. Fijn dat je al terug bent begonnen. Natuurlijk rustig aan doen e!

Gepost door: Carmen | 14-05-09

De commentaren zijn gesloten.