12-04-09

wel of niet lopen?

Dat is de vraag waar ik voorlopig nog geen duidelijk antwoord op heb gekregen.

Afgelopen dinsdagavond ben ik naar Nottebohm geweest en heb er de sportarts gesproken en verteld van m'n "hinder". Omdat er geen duidelijk fysiek waarneembare tekenen (letsels?) waren schreef hij me een botscan voor. Ondertussen mocht ik op laag niveau verder lopen (max 3x/week , max 1 uur)

De botscan zou vrijdagvoormiddag plaatsvinden, dus tijd om donderdagavond (na 10 looploze dagen) de beentjes nog eens te strekken en ca. een uur gevarieerd te lopen. God, wat dat dat deugd!!  Zo vertrok ik na het werk voor m'n loopje, de eerste km's verliepen, naar mijn gevoel, iets moeizamer.  Maar belangrijker was dat de pijn bijna helemaal wel was. We verkozen een tochtje naar de Lilse Bergen, om daar efkens in de heuveltjes te lopen, dan nog wat in het bos een lusje om daarna huiswaarts te keren.

Ik voelde dat ondanks het zwemmen (2x 1.3km ) van de afgelopen week m'n hart wel iets meer moeite moest doen om m'n tempo vol te kunnen houden, maar dat is voorlopig bijkomstig. M'n Garmin ingesteld dat elke ronde 1.25 km bedroeg, de voorlaatste ronde de gaskraan opengezet en gemiddeld aan 15.8km/u kunnen lopen om de laaste ronde af te sluiten aan 13.5km/u. In totaal 13.8 km afgelegd in 1u4min.

Ik had bewust een wisselend parcours en snelheid gekozen om op die manier "klaar" te zijn voor de botscan. 's avonds voelde ik toch al een beetje m'n been protesteren, vrijdagmorgend dus al weer wat meer.

De botscan zelf verliep goed maar de dokter zelf moest wel specifiek vragen van welk been ik last had, blijkbaar was het verschil tussen linker en rechterbeen toch niet zo duidelijk terwijl ik enkel maar links problemen heb (m'n rechterbeen had 2jaar geleden al meegespeeld). En nu terug naar Nottebohm voor de bespreking en het verdict (of verder onderzoek?), misschien volgende week?

Gisteren voelde m'n been toch niet zo superbest aan, toch een loopje van een dikke 6 km gedaan aan rustig tempo. Vanaf het begin had ik weer prijs, pas naar het einde toe was het beter (gewenning?) maar het bleef nooit pijn vrij. Ik was dan ook blij om na 6km terug thuis te zijn zodat het herstel terug kon beginnen.

Vandaag voelt alles zo goed als normaal aan, maar ik heb vandaag dan ook niet gelopen.

Ik ga deze week zeker nog lopen, maar slechts korte stukken en aan een rustig tempo todat de dokter me definitief zegt waar ik nu sta. En nu duimen dat het niet nog erger wordt dan het nu al is.

De komende marathons zijn van de lijst geschrapt (of ik moest geweldig nieuws krijgen)

De komende weken (maanden?) zullen in het teken staan van rusten en als het al mag weinig km's lopen en eventueel stratenlo(o)p(jes) meedoen.

21:31 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beterschap gewenst Wim.

Gepost door: Tiny | 12-04-09

Dat ziet er niet zo best uit, ik wens je veel beterschap en hopelijk goei nieuws vrijdag.

Gepost door: Edith | 16-04-09

De commentaren zijn gesloten.