26-03-09

overzichtje

Zoals reeds gemeld zou ik vorige week slechts 3 of 4 keer lopen, we hebben het maar bij 3 gelaten:

maandag 16/3 - rustdag
dinsdag 17/3 - 12km gewoneduurloop  - 12.4km/u - weg -het verliep moeizamer
woendag 18/3 - rustdag
donderdag 19/3 - rustdag
vrijdag 20/3 - rustdag
zaterdag 21/3 - 17.5 km snelle duurloop - 13km/u - bos - voelde goed aan
zondag 22/3 - 30.5 km lsd - 12.2km/u - afwisselend bos/weg (wandelroute 30km in  Beerse)

Ik had al vermeld dat er signalen doorkwamen van l-enkel/onderbeen, dit was ook de reden dat er 3 volle rustdagen ingelast werden, om eventuele kwaaltjes te laten herstellen, Zaterdag liep het vlot, maar onderweg begonnen de signalen toch efkens boven te komen, ze hinderden me niet.

Zondagmorgend, na het ontwaken voelde ik wel dat de signalen sterker waren. Besloot toch de grote tocht te lopen en zou onderweg wel zien of we eventueel vroegtijdig zouden stoppen. Uiteindelijk de volledige tocht afgelegd, pas in de 2de helft begonnen de signalen weg te vallen, de laatste 5 km voelde ik dat m'n benen minder soepel begonnen te lopen, de vermoeidheid begon op te spelen.

Later die dag, maar vooral maandagmorgend, begonnen er toch wat alarmbellen te weerklinken, het gevoel in de l-been, net boven de enkel was erger. gewoon staan of zitten lukt pijnvrij, trappen nemen of afzetten bij het opstaan was wel pijnlijk. Er is geen zichtbare verdikking aanwezig noch pijnlijke plekken bij indrukken. Dus allemaal wat raar, nog geen bezoekje gedaan aan de sportarts (ik wacht nog af tot volgende week).

Dit alles zorgt voor een grove aanpassing in m'n loopschema: deze week niet lopen totdat de pijn volledig weg is. Momenteel is rusten het belangrijkste en we zien later wel hoe we de draad terug opnemen. Mocht na het weekend de pijn nog steeds aanwezig zijn zal de sportarts z'n ding kunnen doen.

We gaan zeker de marathon van Antwerpen meelopen maar het einddoel zal wellicht bijgesteld moeten worden, in't slechtste geval is het een lange duurloop

20:18 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beterschap! Snel beterschap gewenst

Gepost door: Tiny | 26-03-09

Hopelijk na een weekje rustig aan verlost van uw pijn. Succes in Antwerpen.

Gepost door: natalie | 27-03-09

De commentaren zijn gesloten.