11-01-09

MISSION ACCOMPLISHED

Vanmorgend om 7 uur opgstaan , rustig ontbeten, de laatste dingen nog bij elkaar pakken (drank, druivensuiker) en ik kon op stap. Rap nog op't internet gekeken naar het weerstation van Genk : -5°C wat onder de huidige omstandigheden ideaal was. Omstreeks 7.50h vertrokken ik dan richting Genk. Het weer was niet ideaal om er een paar uurtjes in stil te staan, dus de smurfjes verkozen mij van op afstand bij te staan. Een dik uurtje later was ik ter plaatse, rustig m'n nummer gaan ophalen, een sanitaireke gedaan. Dan terug naar de auto om onszelf helemaal klaar te maken en om 9.45 h naar de start. Vlak voor de start m'n jas afgegeven, m'n hoofdband en de handschoenen (dikke) bleven netjes aan. Ik stond op de 3de lijn bij de start zodat ik niet teveel last had van andere lopers.

Eenmaal de start gegeven was, was het een beetje drummen bij de versmallingen zodat het tempo wat zakte, maar eens iedereen zich een plaats gevonden had, liep het vlot en konden we doortrekken.

Ik had m'n Garmin ingesteld op gemiddelde loopsnelheid van 4.13min/km, de steilere stukken wat trager, de afdalingen wat sneller. Al vlug was er een groepje van 8 man met hetzelfde tempo, we konden dit 2 rondjes (1rondje = 6km) volhouden en dan is de groep geleidelijk uiteengevallen. Eerst nog achtervolgen, daarna zelf koptrekken om m'n tempo te kunnen volhouden. De handschoenen waren ondertussen overbodig dus weg ermee, iets later ook de hoofdband.

De 4de ronde werd met vertraging ingezet, de meute van de halve marathon was ondertussen ook vertrokken en ik had de pech om op de smalle stroken de middenhoede te "proberen" te passeren. Maar dit gaf me ook weer een extra boost om de "verloren" tijd goed te maken.  Na de 4de ronde was ik nog nipt op't schema, de vermoeidheid begon zich te laten voelen.

De 5de ronde rustig vertrokken om wat te recupereren en daarna op karakter verder gelopen. Elke keer dat we de voorlaatste km van elke ronde passeerden moesten we 2 bochten van 180° maken, en hoe verder in de wedstrijd hoe moeizamer dit ging.

Met nog 2 ronden te gaan, zag ik dat m'n doel van -3 uur nog haalbaar was, maar dat ik niet teveel tempo mocht verliezen: ik had bijna 54min voor 12.2km.
De voorlaatste ronde begon het titanengevecht tegen de paar beklimmingen, vele gedubbelden wandelden naar boven of liepen in een sukkeldrafke, ikzelf probeerde me hier vooral niet te op te blazen, en dan de laatste ronde: de schwung was eruit, enkel nog aftellen naar de finish en elke km checken hoeveel tijd ik nog overhou om m'n 3uur te halen. de laatste 3km proberen ietsjes te versnellen en km op km zag ik dat m'n marge haalbaar werd.

De laaste km begon met de haarspeldbochten, eens deze moeilijke klus geklaard was liep ik voluit (voor zover dit nog kon) en elke 100m dichter bij de finish wist ik dat het OK was: ik kon niet meer stuk. Met een laatste inspanning proberen nog extra seconden te pikken en de finish was er.

2uur 59min 26sec  (volgen mijn registratie)

wat voelt dit plezant om die eerste twee te kunnen zetten

de officiele tijd was iets later vermits m'n nummer nog moest afgelezen worden
m'n positie ken ik ook nog niet, maar da's niet zo belangrijk.

Het parcours was op de meeste plaatsen sneeuwvrij maar soms een beetje te smal om vlot te kunnen inhalen, in de woonzone was de sneeuw toch nog voldoende aanwezig, niet het aangestampte platte sneeuw maar een halfgesmolten brij waar je wel op kon lopen maar wat toch meer de indruk gaf dat je op los zand zat te lopen.
Maar zoals de organisatie zegt: dit is slechts een "oefenwedstrijd"

En zo heb ik in deze 10de Marathon eindelijk de 3 uur grens kunnen doorbreken en dat in Genk waar vandaag de LPM (oefen)marathon gehouden werd.

19:55 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

welwelwel mooi gedaan, Wim ! En dat met zulke ondergrond.
Chique dinges !!!

Gepost door: bob | 11-01-09

Proficiat! Van harte gefeliciteerd me je geweldig mooie prestatie!

Gepost door: Tiny | 11-01-09

Schitterend Wim! In zo'n moeilijke winteromstandigheden!!

Gepost door: Homer | 11-01-09

2 Ja Wim, daar mag je terecht fier op zijn, op die 2. Dikke proficiat !!! Rust maar goed uit en geniet van die 2 !!!

Gepost door: Edith | 11-01-09

proficiat Onder de 3 uur man. Schitterend gedaan. Je zal wel héél gelukkig zijn zeker. Knap gelopen in deze omstandigheden.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 11-01-09

knap! als je dit kan op het LPM parcours en bij dat weer, dan loop je in Rotterdam richting 3u54 ... proficiat!

Gepost door: geert zelf | 12-01-09

Chapeau Dat zal een hele opluchting voor jou zijn, onder die magische 3 uur grens blijven. Vroeg of laat moest het er eens van komen natuurlijk, en dan nog in geen al te beste omstandigheden.
CHAPEAU

Gepost door: Marc | 12-01-09

KNAP PROFICIAT WIM !! eindelijk door die muur van 3 uur, en dan nog in Genk !!

wat zou dat geven in bvb Rotterdam, bij 10-15° en windstil .. 2'50 ???
Geniet ervan !!

Gepost door: Vince | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.