05-01-09

LPM - 6 dagen

Het is dolle pret vandaag met de sneeuw, tenminste zolang je er als enige fietser erdoor moet, anders wordt het alleen maar ellende. In het begin is spoorvorming goed rijdbaar want dan heb je minder weerstand, maar als de ondergrond te hard samengedrukt wordt heb je ijs, en dan is de leute er snel af, het enige dat je dan kan doen is jongleren en snelheid minderen.

Ik hoop dat tegenn zondag in Genk het parcours sneeuwvvrij is, anders mogen we al blij zijn als we binnen 4 uur binnen zijn.

Ondertussen hebben we weeral 4 trainingsdagen achter de rug, goed voor 57 km met als klapper gisteren een halve marathon tegen een tempo van 4.10min/km. Ik wilde deze eigenlijk in 4.09min/km lopen, maar de eerste km kreeg ik geen snelheid in de benen. De volgende km's gingen gelukkig genoeg beter en beter zodat ik m'n tempo serieus kon opvoeren, na 10 km besloot ik wat gas terug te nemen om mezelf niet te moeten forceren, maar geleidelijk aan verhoogde m'n tempo om de laatste 2km tegen respectievelijk 4.01min en 3.50min te lopen.
In totaal 1h27min57sec was zeker niet slecht.

Nu rusten en de conditie onderhouden, 2de helft van de week m'n koolhydraatjes aanvullen zodat we tegen zondag in topvorm zijn.

Ik hoop nu zondag de 3uurs grens te doorbreken, het parcours is wel niet zo vlak maar van de wind zullen we waarschijnlijk niet al te veel last hebben. Als het weer dan nog een beetje wil meevallen en het parcours sneeuwvrij is, schat ik m'n kansen toch wel hoog in. Het mag koud zijn, maar liefst niet onder nul, en regen bij 2-3° zie ik niet echt zitten.

Het zou mooi zijn om m'n 10de marathon die muur te doorbreken, anders zal't voor Antwerpen zijn, maar dan ist misschien te warm.

19:51 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Als de zon er nog enkele dagen doorkomt zoals verwacht, dan zal de sneeuw tegen het weekend wel weg zijn.
Alvast veel succes zondag

Gepost door: Marc | 05-01-09

Succes man! Ik hoop voor je dat het parcours in orde is. Dan ga je die 3 uur barrière slechten!!

Gepost door: Tiny | 05-01-09

Succes... ...in Genk. Hopelijk lukt het om onder die 3 uur grens te lopen. Succes.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 05-01-09

niet makkelijk ik weet niet of het parcours van de LPM zich ertoe leent, maar als je daar onder de 3u blijft dan kan je in Antwerpen nog een pak lager mikken!

Gepost door: geert zelf | 06-01-09

De commentaren zijn gesloten.