14-12-08

sportieve zondagen

Vorige zondag en deze zondag waren echt sportieve zondagen: eerst gaan boogschieten en daarna naar huis lopen. Vorige zondag was de wedstrijd in het clublokaal van Herenthout, het schieten was van 10 tot 13.15 uur, tijdens de pauze een banaantje en een appelsientje binnen zodat onze batterijtjes een beetje opgeladen waren zodat we omstreeks 13.30 uur onze lange duurloop naar huis konden starten.

Gelukkig had ik vooraf al eens op de routeplanner gekeken welke de beste weg was om zo weinig mogelijk last te hebben van het verkeer (ik kende de binnenwegen nog van vroeger dus was het makkelijk te onthouden). Na 17.5 km kwam ik in't centrum van Wechelderzande, dus wist ik dat ik in de Lilse Bergen nog wat korte lusjes ging bijmaken om zo aan een totaal van 30km te komen.  De trip werd volgemaakt in 2u17min, een lekker tempo, te snel als lsd maar het voelde goed aan, het weer was ook fantastisch.

Vandaag was er een wedstrijd in Kalmthout-Achterbroek. Ook hier probeerde we het beste van onszelf te geven bij het boogschieten. Dit lukte aardig met een persoonlijk hoogste score dit jaar. Ook hier vlug efkens omkleden om na het schieten naar huis te kunnen lopen.

Spijtig genoeg moest ik tot in Sint-Lenaerts langs de grote weg lopen, om vervolgens langs het kanaal naar huis te lopen. Al de alternatieven die ik vond waren ofwel te lang of te ingewikkeld om van buiten te leren. Na 2.5 uur en 33km lopen was ik terug thuis: het lopen ging vlot, weeral te snel om als LSD te dienen maar dat stoort me niet. Enkel de laatste 4 km was het wat knokken: de wind, de eenzaamheid , maar vooral de vermoeide benen lieten van zich horen. Thuis vlug wat boterhammen naar binnengegooid, wat gedronken. Goed lang genoten van een heerlijke warme douche en ik was terug een ander mens. Vlug omkleden zodat we ons oma nog konden bezoeken en onze zondag is weeral goed gevuld.

14 dec 2008

Volgende week een rustige loopweek op het programma, de afgelopen 2 weken waren best wel km-intensief zodat een rustpauze zeer welkom is.

21:38 Gepost door Wim in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

duathlon boogschieten & hardlopen: een nieuwe soort duathlon in de maak??

Gepost door: geert | 15-12-08

Compact! Op deze manier zit je programma wel compact in elkaar. Maar ja als het maar past!

Gepost door: Tiny | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.