16-11-08

een nieuw PR

Wie had gedacht dat uitgerekend in Kasterlee ik een nieuw pr zou lopen. Ik had dit stilletjes wel gehoopt maar wist ook dat het parcours zich niet echt leent tot superperstaties.

Het weer was ideaal, bewolkt 10-11°C, het parcours lag er heel goed bij (buiten de traditionele slechte stukken in't Koningsbos), M'n Garmin ingesteld op 4.16m/km en op de drankbusjes een andere tijd per km aangeduidt, rekening houdend met het parcours. Zo zou ik de eerste 11km had ik een tempo van 4.09km opgeschreven om dan van 12 tot 18 aan 4.25km te lopen, om vervolgens terug tussen de 4.09 en  4.16 te lopen. Dit lukte de eerste ronde perfect. De 2de ronde was het twijfelachtig of ditzelfde tempo kon herhaald worden, dus volgde ik wijselijk m'n Garmin en ik zou wel zien waar we uitkwamen.

Na 28 km, merkte ik dat ik de 4.16km niet meer kon volhouden en liep ik louter op gevoel verder zonder te kijken naar de machineriën. Ik had 1 voorligger op 200m lopen en ik zou proberen gelijke tred te houden, dit lukte aardig. Na de drankpost aan de Ark van Noe kreeg ik de indruk dat m'n voorligger wat moeilijk kreeg, dus voor mij de kans om bij te benen. Voordat we het bos indoken waren we zo goed als samen met daarbij nog een voorligger die moeite had met het tempo.

Na even samen gelopen te hebben, heb ik hen beiden gepasseerd (hopende dat dit de juiste keuze zou zijn), ik merkte dat ze mijn tempo toch niet konden aanhouden dus 2 concurenten minder. Het slijkerige parcours in het Koningsbos zorgde toch ervoor dat je goed moest zien waar je voeten te zetten om uitschuivers te vermijden, dan kwam de Hoge Mouw in aantocht , ging allemaal vrij vlot. Enkel de steile klimmen hebben we heel rustig gedaan (de eerste ronde ging het heel gezwind), om onnodig energieverbruik te vermijden. Eens de korte venijnige klim na de zandbak gedaan was, waren de mogelijke problemen achter de rug. De rest was maar kwestie van volhouden en tempohouden.

De laatste km hebben we de energiekraan nog eens opengedraaid en eruit geperst wat er nog aanwezig was want een blik op m'n chrono zei dat ik nog onder de 3.01 uur kon eindigen.

We vlogen de eindstreep door in 3 uur 52 seconden, moest zelf nog enkele passen terugzetten om m'n medaille in ontvangst te nemen.

EN INEENS DUWEN ZE DAN EEN MICROFOON ONDER UW NEUS EN VRAGEN ZE WAT JE EERSTE IMPRESSIE IS (of vroegen ze iets anders?)

m'n eerste antwoord dat eruit kwam was   "EEEUUUUHH"

zijn we blij met dit nieuwe PR?: jazeker, zeker op dit parcours maar de eindmeet lag toch weer een goei 100 meter dichter dan vorig jaar en vorig jaar was mijn afstand maar 41.9 km, maar we zullen ermaar vanuit gaan dat de afstand juist is zeker, want anders zou dit geen nieuwe pr zijn.

En om ons sportief weekend nog te beëindigen zijn we vanavond nog een wedstrijdje gaan boogschieten. Ondanks de eerdere inspanning had ik hier geen hinder van.

En nu rusten, en nadenken over de kalender van volgend jaar en zien waar juist we die 3 uur doorbreken

 

21:29 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat!! Op een parcours wat iets gemakkelijker is gaat die tijd onder 3 uur zeker lukken!
Nog proficiat met dit PR!!

Gepost door: Tiny | 16-11-08

dikke proficiat Wim! Je zag er nog superenergiek uit toen je over de eindmeet aankwam in ieder geval!!

Gepost door: Ruthje | 16-11-08

sterk zeg Al stel ik me ook vragen over de juiste afstand . Oftewel ga jij met de vingers in de neus een vlakke marathon onder de drie uur . Laten we het houden bij het tweede , sterk gelopen hoor !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 17-11-08

Ferme optie Als je zo'n tijd kunt neerzetten in Kasterlee dan duik je gegarandeerd onder de drie uur, of dat nu in Antwerpen, Eindhoven of Rotterdam is. Alvast een hele dikke proficiat.

Gepost door: Sven | 17-11-08

Kasterlee Proficiat met je knap PR in Kasterlee op een loodzwaar parcours!

Volgend jaar duik jij beslist onder die drie uur-grens.

Gepost door: frank spencer | 17-11-08

Verdomme Wim! Ongelooflijk! Hoe doet ge zoiets???!!!

Gepost door: Homer | 17-11-08

nie normaal allez, wie loopt er nu een PR in Kasterlee??
Knap gelopen man!

Gepost door: geert | 19-11-08

42.193 Vooreerst bedankt voor de deelname en proficiat met de knappe tijd. De afstand klopt volledig we hebben zelfs de bevestiging via GPS gelopen. De finish lag inderdaad iets minder ver maar dit is in het bos weer goedgemaakt. Dus je PR is een feit !!! :-)

mvg en hopeljik tot volgend jaar

Gepost door: organisatie marathon kasterlee | 20-11-08

Amai het is aan de late kant, maar bij deze nen dikke proficiat met uw nieuw PR.

Gepost door: Marc | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.