15-10-08

Doelstelling gehaald

Of moet ik zeggen, op 4 luttele seconden na,  speelt eigelijk weinig rol, ik wilde gewoon gemiddeld boven de 15km de halve marathon lopen en dat is gelukt.

Deze keer stond ik vrij ver vooraan in de startbox, wanneer de hekken opengingen en we in hetzelfde vak kwamen van de elitelopers viel het pas op hoe ver vooraan ik wel niet stond, slechts 5-10 m van de startlijn.

Het was dan ook heerlijk om van bij de start meegezogen te worden door de andere lopers, zonder dat je echt hinder had van tragere lopers. De eerste km was zelfs volgemaakt in 3min50, efkens inhouden om niet te snel van stapel te lopen en onze tocht kon verder. Km per km kon ik een grotere voorsprong noteren op m’n schema, tot ik 100m voorliep. Maar geleidelijk aan merkte ik dat mijn km aanduiding eerder kwam dan de officiële. Gevolg m’n voorsprong van 100m was daardoor bijna helemaal opgebruikt.

Ondanks de warmte kon ik m’n race gelijkmatig aanhouden. Ik was blij dat de “drank”posten zo snel op elkaar kwamen, een klein slokje voor de mond en lippen en de rest over je hoofd leegkappen was mijn manier om niet overhit te geraken.

Af en toe profiteerde ik van een voorligger om tempo te houden, dan ging ik er voorbij om zelf kop te trekken. Af en toe een zwakker moment om tempo te houden. Het publiek zorgde voor de nodige ambiance en aanmoedigingen om toch door te blijven trekken.

De laatste 5 km bleef een constante strijd om niet af te zwakken, wanneer ik merkte dat iets te veel gebeurde vond ik toch nog  de kracht om het tempo terug te vinden.

Op 3km voor het einde kwam een duo mij voorbij gelopen, efkens aangekoppeld maar ze waren te sterk. Wel efkens gebruik gemaakt van hernieuwde moed om de blijven doorvechten. Uiteindelijk kwamen we dan aan de kerk, een massa gejoel en gezuip en we wisten dat het nog een dikke km knokken zou zijn.

De laatste 500m leken me toch vrij lang te duren, een tempoversnelling moest ervoor zorgen dat ik dichter in de buurt van m’n streef tijd zou eindigen.

1 uur 24 min 04 seconden is m’n nettotijd, daarmee eindig ik 11de in m’n leeftijdscategorie en 55ste van alle wedstrijdlopers

 Een PR zat er vandaag niet in en was ook niet de bedoeling, mocht het gewoon druilerig weer gebleven zijn dan was dit best mogelijk geweest.

 Nu 3 dagen later zijn de kuiten bijna volledig terug de oude, het loslopen gisteren heeft hier veel aan bijgedragen.

En nu stilletjes verder trainen naar Kasterlee

12:47 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Goed gewerkt!! Het mag dan wel geen PR zijn een tempo van boven 15km/u is niet niks.Proficiat!!
Het was leuk om jullie even te ontmoeten.

Gepost door: Tiny | 15-10-08

Je moet het maar doen 21km lang sneller dan 15km/uur lopen. Het is slechts weinigen gegeven, dus: ==> CHAPEAU

Gepost door: Marc | 15-10-08

Waw wim! Wat een snelheden!!

Gepost door: Homer | 15-10-08

dikke proficiat! Wat een prachttijd gelopen, dikke proficiat!

Gepost door: Dirk | 17-10-08

De commentaren zijn gesloten.