02-09-08

nieuw pee erke

Met vreugde kan ik melden dat ik weer een PR rijker ben : na alle afstanden al scherper gezet te hebben moest ik nog 1 afstand verbeteren, de 10 mijl.

Vorige vrijdagavond trok ik met niet al te veel verwachtingen naar Wortel om deel te nemen aan de Landlopersjogging (= 10 mijl). Vermits m'n conditie nog niet terug op peil was, wist ik dat ik niet hetzelfde tempo kon lopen als m'n 1/2 Marathon besttijd, maar ik stelde de Garmin toch maar in op 4min/km. Ik zou wel zien of ik dit tempo aankon, afzwakken kon toch altijd.

De start was volgens schema goed verlopen en de eerste km's gingen ook vlot: lichte verschuivingen deden zich voor, enkelen gingen mij voorbij en ik kon ook enkelen voorbij gaan.

Maar aan het onverhard gedeelte was het moeilijk om het tempo vol te houden, blijkbaar was ik niet alleen die daar last van had: met volle moet en met een zo strak mogelijk tempo trotseerde ik dit gedeelte, geen enkele achterligger kwam achter mij aanhijgen. Uiteindelijk passeerden we de 6-km lopers zodat we meer mensen in ons vizier kregen.

Na het bos kwamen terug op de harde weg zodat het lopen minder stroef verliep, efkens langs de doortocht/finish paseren voor m'n 2de ronde. En ineens was er niemand meer die voor mij uitliep. M'n voorliggers lagen te ver voorop om ze te kunnen zien, slechts af en toe een schim in de verte. Dan nog 3 km te gaan, m'n darmen begonnen wat op te spelen maar ik kon m'n tempo nog blijven houden.

Na de laatste drankpost (bekertje leeggieten over het hoofd om af te koelen) kreeg ik last van een "Elifke", al lopend kreeg ik serieuze kokhalsneigingen omdat een of ander stom vliegske recht in m'n keel was gevlogen: uittuffen ging niet, droog doorslikken ook niet, gelukkig liep ik met een drankgordel en kon ik daardoor het nodige vocht nuttigen om de vlieg door te spoelen.

De laatste km was lopen op karakter (buikkrampen kondigden een wc-bezoek zeer urgent aan), en misschien was het wel die vlieg die voor de nodige extra power zorgde om de laatste 200m nog een spurtje in te zetten: de klok gaf me 01:06:32 aan wat voldoende was. Bijna 30 seconden rapper dan vorig jaar en een 10de plaats. Ik had gelopen wat ik waard was, met hr van 163 gemiddeld had ik niet veel overschot meer.

Een missie was geslaagd en nu verder opbouwen voor de Marathon van Kasterlee, de conditie zal alleen maar verbeteren.

19:32 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie organisatie. Met 'vlieg'ende bevoorrading en al. Zo verlies je geen tijd!
Knap gelopen!

Gepost door: Homer | 02-09-08

Proficiat!! Gefeliciteerd met je PR! Volgens mij was het er ook erg warm?

Gepost door: Tiny | 03-09-08

De commentaren zijn gesloten.