13-07-08

Marathon van de Noorderkempen

Net niet kon ik m'n doelstelling halen, de kaap van 3 uur bleef uiteindelijk exact 1 minuut verwijderd. Alles begon nochtans veelbelovend. De stress van de afgelopen dagen was ver weg. Relaxed stond ik aan de startlijn.
De start verliep vlot en ik liet me even meeslepen met de snelle mannen van de estafette lopers. Maar met de wind in de rug liep dit vlotjes en ik besloot m'n iets te snelle tempo vol te houden en af toe kon ik een estafetteloper achter mij laten.

Hoogstraten werd makkelijk gehaald, dan volgende de volgende etappe naar Merksplas. Ondertussen was het konvooi lopers al fel uitgesmeerd zodat het meer een eenzame bedoening werd. De gewone marathon lopers waren allemaal ver voor mij uit, enkel de estafette lopers kon ik stilletjesaan bij benen. Het eerste onverharde stuk kwamen we heelhuids door, al viel het niet altijd mee om het tempo te handhaven, regelmatig moest ik toch efkens gas geven. Zo werd de 2de wisselzone zonder problemen achter mij gelaten. Even een stuk banaantje meegepikt om extra krachtvoer te hebben en ik kon richting Beerse. Dit was nog altijd een makkie, vooral als ik terug op de gewone weg kon lopen. De wisselzone in Beerse werd gebruikt om mezelf even te verfrissen, dat is dan ook bijna het enige dat je kan doen met volle bekers water, maar het deed deugd en je kikte ervan op.

Richting Malle kon ik 1 marathonloper voorbijsteken, eigelijk liep hij wel m'n tempo maar ik besloot om door te gaan, zeker nu we met momenten wat last hadden van de wind. Er volgde nog een onverhard stuk, met halverwege aanmoedingen van de familie. Ondanks dit wegdek kon ik m'n snelheid handhaven, en zo bereikte ik de 4de wisselzone in Malle.

De tocht naar St.Lenaarts verliep al heel wat moeilijker, eerst hadden we nog een kort maar een vervelend onverhard stukje om daarna monotoon op het fietspad langs de grote weg te gaan. Het liep wel goed maar de monotomie en de vermoeidheid zorgden er toch voor dat het tempo geleidelijk aan zakte (van 13.9 naar 13.2 km/u). Denk dat ik hier toch wel een tikje van die hamer gekregen had, gecombineerd met licht krampen in m'n buik. De doortocht aan de laatste wisselzone konden we achter ons laten en we konden gaan aftellen (tempo ondertussen al gezakt naar 12.9km/u)

Maar ondanks de vele negatieve invloeden kon ik mezelf toch nog voldoende oppeppen om te blijven doorlopen (liever iets trager dan te moeten wandelen) De laatste etappe langs het kanaal kon m'n achterligger mij terug voorbijgaan wat me wel een extra boost gaf. Ik kon niet anders dan maar aftellen totdat de ellende achter de rug zou zijn. De achterstand werd wel ietsjes groter maar klein genoeg om een lopend doel voor ogen te hebben.

Die laatste km's wist ik m'n tempo terug wat op te krikken en de laatste km was de drang om een goede tijd neer te poten weer wat terug. Met de laaste krachten die ik nog had begaf ik me naar de eindmeet en wanneer de laatste bocht gepaseerd was zag ik tot m'n verbazing nog steeds een tijd staan van 3:00:4X  DUS ALLES GEGEVEN EN MET EEN HUPPELSPRONGETJE M'N TIJD KUNNEN VOLMAKEN IN EXACT 3:01:00.

De 3 uur hadden we niet geklopt maar ik had een nieuwe PR en was als 10de gefinisht en 3de in m'n leeftijdsklasse: DUS CHAPEAU VOOR MEZELF en die 3 uur is voor een andere keer

Ik was wel echt kapot gelopen, want veel fut had ik niet meer. Brandende kuiten zorgden ook al voor een onaangenaam gevoel en warm was het ook al niet meer. Na een korte opknapbeurt aan de pomp zag ik Christine en samen besloten we maar direkt door te gaan. Zo hebben we nog bij m'n moeder wat gegeten en wat bijgekletst en met benen vol lood gingen we daarna naar huis: een hete douche zorgde al voor heel wat beterschap.

En nu recuperen, weinig lopen en uitkijken naar de vakantie over 3 weken

16:27 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

PROFICIAT! Proficiat Wim, je hebt dat knap gedaan! Dat parcours is misschien niet zo zwaar op zich, maar wel mentaal zwaar door de monotoonheid! 'k Ben blij dat jij dat stuk op dat fietspad ook moordend vond! Jouw snelheid leed er gelukkig minder onder :-)

Gepost door: Julie | 13-07-08

knap gelopen Wim. Die 3uur-grens ligt binnen handbereik nu, al direct een mooi doel voor een volgende! Dikke proficiat met je prestatie!!

Gepost door: Ruthje | 13-07-08

proficiat Met uw nieuw pr , wel niet onder de drie uur , maar zo heb je weer een doel voor je volgende marathon(s). Wellicht zat je zonder die tegenwind onder de 3 uur , maar chapeau hoor , veel alleen lopen en nog zo'n tijd halen is niet veel lopers gegeven !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 14-07-08

sterke tijd zenne die 3-uur grens sloop je zeker nog wel es

Gepost door: Koen | 14-07-08

Rijkevorsel 3u01' is eigenlijk bijna hetzelfde lopen als 2u59'59".
Alleen is het gevoel achteraf een stukje minder.
Ik vind het alvast een superprestatie en die muur van 3 uren sloop je bij een volgende.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 14-07-08

Dikke proficiat!! Van harte gefeliciteerd met je formidabele prestatie. Een prima PR.
Die sub-3 komt er aan!!

Gepost door: Tiny | 22-07-08

De commentaren zijn gesloten.