22-06-08

Wedstrijdweekend

Deze week stonden er 2 wedstrijden op het programma: donderdag de Domestic5K bij ons in't dorp en vrijdag de 9.9km in Brecht.

De Domestic5K is toch wel een unieke ervaring: elke minuut start een loper tegen de klok, een eenzame snelheidswedstrijd met slechts enkele lopers in het vizier. Voor mij was dit de eerste echte 5km wedstrijd dus wist ik niet goed welke tijd ik kon neerzetten, ik gokte op 19minuten. 25 minuten voor m'n start van thuis in rustige looppas vertrokken naar het centrum met een omweg langsheen het parcours om deze efkens te verkennen. Ook Bob en Marc wilde een sterke 5K lopen.  Ik moest naturlijk niet zo lang wachten vooraleer ik kon vertrekken, lekker ontspannen stond ik aan de start.

Traditiegetrouw is de eerste km altijd veel te snel (3'37"), de 2de en 3de in 3'44, de 4de in 4'48" en de laatste in 4'46. Die laatste 2km waren echt tandenbijters, gelukkig kreeg ik regelmatig een loper in't vizier die ik kon inhalen, dat sterkt toch je drang om door te gaan. De finishlijn passeerde ik in 18'25", toch een 13de plaats van de ongeveer 80 amateurs. De toppers hadden idealer weer, bewolkt en ietsjes frisser maar het blijven straffe atleten.

Vrijdagavond dan de stratenloop van Brecht. Toen we daar aankwamen zagen we de kinderen die toch 1km moesten lopen : 1 klasse tot 12 jaar, en er waren van die kleine kindjes bij voor wie deze afstand toch wat te lang leek: moe, blijtend tjokten deze naar de eindmeet: sjapoo voor kindjes.

Net voor de start zagen we Homer, Elastimam en Supermario, die de 6.6km zouden lopen, Smufineke koos wijselijk voor de 3.3km om haar voet een beetje te ontzien. Ikzelf liep de 9.9km die pas om 20.00 uur zou starten. De opkomst was fenomenaal: en dat voor een gewone stratenloop. Ik had mezelf voorgenomen om tegen 4min/km te lopen en ik zou wel zien of dit me makkelijk zou afgaan of niet. De eerste 500m hield ik me hieraan, maar daarna begon ik lichtjes te versnellen en geleidelijk aan kon ik de massa die voor me uitliep stilletjes , een voor een of ineens een hele groep, achter mij laten. De voorsprong die ik had opgebouwd werd flink afgeknot door het slingerende parcours in het bos. De 2de ronde was het deelnemersveld voor mij nog wat meer uitdeind zodat je makkelijker een voorligger kon te grazen nemen: het bleef knokken om weer een reserve aan te leggen voor het parkgedeelte. De laatste ronde was het dus weeral werken geblazen maar het viel allemaal nog wel mee.

Deze laatste ronde was voor velen een beproeving of ze hun tempo konden volhouden, ikzelf zat er niet mee, maar sommige anderen hadden blijkbaar toch al wat problemen: dus met een soepele tred deze mannen het nakijken gegeven, nog wat ingehouden gevloek aan het park omdat m'n voorligger niet goed wist hoe de gedubbelde in te halen, maar eens de smalle stroken voorbij waren konden we vollen bak gaan. Bij de eindsprint moest ik toch het onderspit delven, zoveel extra reserve had ik nu ook weer niet.

Besluit: een mooie verzorgde wedstrijd, met een uitdagend parcours in het park, 2 nadelen: de afstand klopt langs geen kanten en de enkele smalle stroken zorgden toch voor veel ellende bij het inhalen.

Ik finishte in een verwonderlijke 36'41", Garmin vertelde me dat het totale traject  9.38km was en geen 9.9km, anders had dit wel een serieuze nieuwe pr geweest

21:15 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Mooi gelopen wim! Tof dat jullie erbij waren in Brecht!!

Gepost door: Homer | 22-06-08

2 wedstrijden? Twee wedstrijden in een weekend? Al zijn ze dan niet zo lang. Niet overmoedig worden. Ze mogen er trouwens wel zijn!!

Gepost door: Tiny | 22-06-08

super Supertijd Wim. Knap gedaan. Het parcours in het park is niet echt ideaal, en voorbij steken op die smalle stukken is inderdaad moeilijk.

Gepost door: Edith | 22-06-08

Zie je wel dat je te bescheiden was in Beerse. Tot in Rijkevorsel hè.

Gepost door: Marc | 25-06-08

Beerse/Brecht In Beerse is het echt verdomd moeilijk om die eerste tempo niet te snel te lopen.
Toen ik de uitslagen zag van Brecht , stond ik al versteld van de resultaten van de concurentie.
Gelukkig zie ik dat het parcours korter is.

Proficiat met je beide resultaten !

Gepost door: erik | 03-07-08

De commentaren zijn gesloten.