15-06-08

14/6 Kapellekesloop

Al maar goed dat de loop 's avonds gepland stond, want overdag was het af en toe toch echt slecht weer, gietende regen en bliksem is niet echt het weer om lekker te lopen.

Maar 's avonds was alles goed, ruimschoots op tijd was ik ter plaatste  zodat ik nog lang mocht wachten voor de start.  Ik had me verdekt opgesteld in de auto, waar het nog warm was. Een kwartier voor de start ging ik rustig naar de start en kwam al snel Homer en Elastimam tegen. Rustig even tijd genomen om te babbelen tot ongeveer 2min voor de start. Eventjes naar voren gewurmd tot de 3de rij. De geplande loop aan 4min10/km werd van begin af aan zwaar met voeten getreden. Ik zorgde gewoon dat ik een ritme vond dat ik wel lang genoeg zou volhouden. Na een paar km hield ik me gedeisd achter een andere loper en bleef hem goed volgen. Na 2 van de 4 ronden had ik ca 350m voorsprong volgens m'n vooropgestelde tijd. De 3de ronde nam ik het voortouw en stilletjes maar zeker liet ik m'n achtervolgers verder achter mij. Zo kon ik me goed fixeren op de voorliggers. De laatste ronde werd ingezet met een voorsprong van 650 m. Ik zou alles op alles zetten om deze voorsprong nog te vergroten richting 1km. De laaste km nog ietsjes weten te versnellen, ondertussen al vele 15km lopers gedubbeld, misschien zelfs een 1/2 M loper. En in volle vaart kwam ik de finish over in:

1 h  23 min  20 sec

 maar liefst 2 min 19sec sneller dan Eindhoven vorig jaar, maar het was nu ideaal loopweer in blijkbaar was m'n conditie ook toppie. Een podiumplaats zat er niet in maar wel 13de van de 70  en 5de in m'n categorie.

Vanmorgend de geplande 15km duurloop gelopen, maar aan een rustig tempootje, de spiertjes protesteerden toch krachtig. Misschien is lopen dan wel het ultieme medicijn.

Maar met spijt in m'n hart moest ik deze namiddag vaststellen dat m'n Garmin het begeven heeft. Terwijl hij deze morgend nog alles goed deed, doet hij nu niets meer. Morgen een dringend mailtje buitensturen ivm garantie want ik heb hem dringend nodig voor volgende wedstrijden.

21:25 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

garmin al eens geprobeerd van hem 24 uur te laten opladen , als de batterij plat zou geweest zijn , doet hij ook niks meer , ik heb dit al verscheidene keren meegemaakt , wat betreft je tijd , prima je zit zeker in vorm , op naar onder de 3 uur op de marathon !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 16-06-08

Schitterend gelopen Wim!! Tot de volgende!

Gepost door: Homer | 16-06-08

AMAI met zo'n tijd op de halve marathon, loop je binnen de kortste keren onder de 3 uur op de hele..
ge zijt in vorm jongen !

Gepost door: Vince | 16-06-08

Proficiat met je halve .. knap gelopen. Schitterende tijd.

Gepost door: Edith | 16-06-08

onder 1:20 Met de vooruitgang die jij maakt komt er een tijd van onder 1:20 in zicht op de HM.
Train ze!!

Gepost door: Tiny | 16-06-08

De commentaren zijn gesloten.