12-06-08

trainen

Eergisteren nog eens een intervaltraining gedaan. Weeral 2.5 maand geleden dat ik nog eens een echte intervaltraining had gedaan met versnellingen van 400m, tegen 17-17.5km/u en tussendoor recupereren aan 13km/u. Dacht dat deze training nog wel eens nuttig kon zijn voor de Domestic 5K van volgende week.

Maar eerst gaan we zaterdagavond de Kapellekesloop verteren in Minderhout.  Mijn doel daar is een tempo te lopen, iets sneller dan een marathon tijd. Ik hoop na 1h28 terug binnen te zijn, zonder dat ik teveel van mezelf moet geven. Ik beschouw deze loop eerder als een lange snelheidstraining zodat ik m'n tempo op de hele marathon langer kan volhouden.

We blijven de weektotalen behouden van 65 - 85km zodat het uitlopen van de marathon makkelijker wordt. Slechts in combinatie met de snelheid zal dit moeilijker worden. Allemaal een kwestie van het gewoon te worden zonder jezelf in de vernieling te werken. 

Ondertussen al een beetje aan't uitkijken welke marathons ik in het najaar ga doen: kiezen tussen parcours,  snelheid (eindtijd), locatie, datum. Denk dat ik pas een definitieve keuze maak na de Noorderkempen Marathon

21:31 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Die echte intervallen doe ik ook veel te weinig, eigenlijk doe ik die niet graag. Maar als ik er dan nog eens gedaan heb ben ik wel blij.

Gepost door: Marc | 13-06-08

Tot vanavond in Minderhout!

Gepost door: Homer | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.