08-06-08

en we blijven lopen

Hoe het verlopen is deze week?

Maandag nog redelijk goed uit bed geraakt , wel stijf maar de trap afgaan ging nog redelijk vlot. Genoten van een rustige vakantiedag, met in de namiddag een klein fietstochtje in de hitte en 's avonds 1300 m gezwommen ( en 't was weeral een paar maand geleden dat ik het zwembad nog eens had gezien).

Dinsdag met stijve benen opgestaan, de bovenbenen waren echt pijnlijk stijf.  De trap was al een grotere uitdaging, het klimmen ging vlot, het afdalen duurde ietsjes langer. 's avonds de tanden op elkaar gezet en een herstelloopje gedaan van 6 km:  amai het starten was zeer pijnlijk, pas, na een goeie 2 km was de pijn verdwenen en kon ik m'n normaal ritme vinden.

Woensdag, rustdag, zodat de benen wat meer konden rusten, al iets minder stijf maar elke klim was nog heel gevoelig.

Donderdag, alles voelt beter aan, nog steeds stijf maar veel minder pijn. 's Avonds een snelle duurloop van 10 km gedaan, het koste moeite maar het verliep vlot

Vrijdag een rustdag zodat we zaterdag uitgerust het weekendprogramme konden starten: 10km gepland, uiteindelijk 12 km gelopen, alles voelde weer aan als voorheen, weg was de spierpijn.

Zondag, een lange duurloop van 25km wilde ik doen: misschien iets teveel van het goede maar ik kon m'n tempo van ca. 12km/u toch lopen, na 19km kwam ik een groepje lopers tegen die riepen dat ik maar moest volgen. Dus ikke als brave burger gevolgd, het tempo met 1- 1.5km teruggeschroeft en onderweg wat keuvelen over de voorbije marathons en de toekomstplannen. Na 4 km samen met een andere loper de groep dag gezegd en tegen 13km/u  huiswaarts gekeerd, de laatste 2km was een solotrip tegen bijna 14km/u zodat de teller uiteindelijk bleef staan op 29 km. De marathon was dus volledig verteerd en m'n weektotaal was weer goed voor 58km. Deze namiddag naar het schoolfeest van Jolien, samen met de grootouders want Jolien en Smurfineke mochten samen met de andere dansers de show stelen tijdens hun dansoptreden. Daar eventjes kunnen keuvelen met de directeur die vorige week ook actief was in La Roche, maar dan voor de Halve M. Altijd plezant om evaringen uit te wisselen, zeker als je gelijkgestemde zielen hebt.

Deze week gewoon trainen met als klapper de Halve Marathon in Minderhout op zaterdagavond. Afhankelijk van het weer is m'n doelstelling om rond de 1h28 te eindigen , een ideale tussentijd voor een hele marathon. We gaan bewust niet voor vollen bak, kost teveel recuperatie achteraf en gooit de planning alleen maar door elkaar voor de Noorderkempen Marathon, niet dat we daar voor de 3uur gaan, maar je weet maar nooit.

21:41 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

3 uur ? moet toch lukken, niet ?

Gepost door: kj | 09-06-08

minderhout Tot zaterdag !! Veel succes.

Gepost door: Edith | 10-06-08

De commentaren zijn gesloten.