25-05-08

21 mei Hoogstraten - Nieuw PR

Afgelopen woensdagavond 21 mei was er de jaarlijkse stratenloop in Hoogstraten. Deze keer had ik me tijdig ingeschreven zodat ik als wedstrijdloper kon meedoen. Kort voor de start zorgde een sanitaire stop ervoor dat ik nog moest wringen om een plaatsje te veroveren bij de starters, ik kon mezelf een plaats veroveren op de 3de rij. Eens de elitelopers zich geïnstalleerd hadden en de starthekken verwijderd werden was de definitieve startplaats veroverd, ik was amper een meter opgeschoven, dus zigzaggen zat er al in. Eens de start gegeven, proberen zonder al te veel schade te berokkenen aan anderen om langs de zijkant naar voor te schuiven: de dranghekken met hun poten zorgde dat dit toch vrij hachelijk was. Kort na de eerste bocht was de weg vrij zodat we meer aandacht konden besteden aan m'n vooropgestelde tempo van 3'55"/km, dit lukte vrij aardig. Al snel had ik door dat vooraan de snelheid vrij hoog was, ik moest soms rustiger gaan lopen om niet meegezogen te worden door de meute.

Deze keer was ik vertrokken zonder drankgordel, de bevoorradingen onderweg moesten maar voldoende zijn. Ik was dan ook blij dat ik m'n mond even kon natmaken om het schuurpapiergevoel weg te krijgen. Aan de 2de bevoorrading zorgde het overhaast wijzigen van loopritme voor een valpartij, buiten wat omkijken had de ongelukkige niets van verontschuldigingen gehoord.

Halfweg kom ik door op19'26", een zeer goede tijd om binnen de 39min te kunnen eindigen. De 2de ronde loopt als een trein, enkelen kunnen het tempo minder goed aan en deze kan ik vlot voorbij lopen. Stilletjes aan verbeter ik telkens mijn positie, zonder dat ik harder moet lopen, alleen beter kunnen doseren. Maar de laatste 2km begin ik toch wat last te krijgen van een lichte pijn in m'n zij, dus m'n tempo zakt ook ietsjes, de kleine voorsprong die m'n Garmin me vertelde dat ik had begon stilletjesaan naar 0 te zakken, maar versnellen kon ik niet. Ik bewaarde die versnelling voor de laatste rechte lijn om daar nog iemand te kunnen inhalen en  m'n tijd nog iets scherper te zetten.

Ik finishte in 38'29", direct een nieuwe PR, en zelfs een halve minuut rapper dan m'n doelstelling. M'n Garmin vertelde me dat ik slechts 9.86 km had gelopen, maar ik vergeef het hem, op enkele plaatsen kon je een kortere bocht nemen, dus de afstand zal wel kloppen.

Na de aankomst zag ik nog enkele bloggers, Elastiman, Homer en Supermario. Kort even bijgesproken en daarna ieder voor zich. Uiteindelijk nog kunnen afzakken met een kennis van't werk, de Blonde Leffe's zorgden dat het hongergevoel nog wat even wegbleef. Om 21.30 uur hield ik het voor bekeken en reed ik huiswaarts.

Vrijdag rap efkens nieuwe Asics gaan halen, de "oude" met slechts 1050 km op te teller zijn niet geschikt meer om een marathon te lopen, de hoek van de r-zool is kaler dan kletskop. Gisteren ze al direct ingelopen met een dikke 18km, vanavond doen we daar ook nog wat bij zodat de rubber toch al wat op temperatuur staat voor volgende zondag.

Deze week zal voornamelijk in het teken staan van rusten en schransen, zodat m'n gewicht terug een beetje naar boven klimt en ik een 1% meer reserve heb.

 

19:02 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Waar gaat dat naar toe? Proficiat met je mooie PR. Volgens mij weet je nog niet half hoe hard je wel niet kan!!
Groet Christine van me.

Gepost door: Tiny | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.