24-04-08

eerste training na Antwerpen

Vanavond m'n eerste trainingske gedaan sinds de marathon van Antwerpen.

Ik wilde eerste gisterenavond de benen losgooien maar het was geen weer om een hond door te jagen, dus ik ook niet.

Vandaag na het werk dan efkens naar het bos gelopen en een dikke 8.5 km op het gemakske gelopen (12km/u), de hamstrings voelden toch nog pijnlijk aan. Sinds maandagmorgend had ik serieus last van stramme benen, voornamelijk de bovenbenen (hamstrings), 42km tegen 14 per uur zijn ze duidelijk niet gewoon. Maandagmorgend mezelf uit het bed hijsen was al een hele betrachting, dan nog die trap !!  Zolang ik maar in beweging bleef viel het wel mee, maar op't werk zit ik veel en moet ik regelmatig naar het fax/copier/scantoestel en elke keer ik moest vertrekken voelde ik dat ik nog leefde. Dinsdag was al beter behalve de hamstrings. Gisteren nog enkel de hamstrings zeer gevoelig. Vandaag begon goed maar al snel voelde ik de hamstrings toch nog gevoelig waren. Tijdens het lopen vandaag pruttelde ze ook nog tegen maar van zodra we een kwartiertje aan't lopen waren begon dit toch wat meer naar de achtergrond te gaan.

Dus elke dag wat beter, tegen het weekend zullen we ons terug gewoon voelen.

Ondertussen nog ruimschoots de tijd gehad om alles nog eens te herbeleven.  Achteraf gezien mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik er toch nog zo'n deftige tijd heb kunnen neerzetten. De groooote fout die ik maakte was het verwaarlozen van de innerlijk mens. De 2 drankbusjes die ik bij had voor onderweg waren nog half vol, ik heb zeker elke 2.5km gedronken maar met dit warme weer was dit niet voldoende. Op posten 15, 25 en 35 heb ik het stukje banaan gretig binnengespeeld: dit was dan ook het enige dat ik genuttigd heb. Mocht ik onderweg meer gedronken hebben en de suikerspiegel wat hoger gehouden hebben, dan had ik hoogstwaarschijnlijk de laatste 8km m'n tempo kunnen handhaven en geen verval gekend, m'n hartslag zat perfect, max 165 en gemiddeld 158, zelfs de laatste km's zat gemiddeld slechts 2 slagen lager dan de rest van de loop.  Ik vernam ook nog dat ik de pacer van 2.59 los voorbij gelopen was, de hele groep die de 3uur wilde kapen heeft het allemaal zelf moeten doen of is onderweg ook gesneuveld

Dus proberen m'n zwakke kanten nog wat bij te schaven en ik sta nog wat sterker in de schoenen, wanneer de volgende keer zal zijn is nog niet duidelijk: maar de Marathon van de Noorderkempen op 12 juli staat al vast.

 

19:41 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Herken de pijntjes die je beschrijft. Wim, ik heb je BMI eens nagerekend : 18 en een beetje ! Kamp jij niet lichtjes met ondergewicht ?

Gepost door: marc devloo | 24-04-08

normaal verschijnsel! Pijntjes van stijfheid verdwijnen met een weekje wel. De vreugde van een beste marathon dat blijft!!

Gepost door: Tiny | 24-04-08

Knappe tijd! Die minuut pak je volgende keer wel! Chapeau

Gepost door: Wim | 25-04-08

Hoe dan ook toch een prachtig resultaat, die 3 uur grens zal je zeker slopen als je de innerlijke Wim volgende keer niet vergeet.
12 juli, staat in mijn agenda ook al aangekruist.

Gepost door: Marc | 25-04-08

Lage BMI Dat zit bij hem in de familie hoor. Ik probeer hem al 15 jaar vet te mesten maar zonder enig resultaat. Je moet eens weten wat die allemaal (vr)eet. Te weinig drinken tijdens de wedstrijd? Dat zit blijkbaar dan ook in de familie.

Gepost door: Smurfineke | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.